woensdag 22 februari 2023

Een concullega met gitaar op de markt. Voor twee euro wilde hij voor me zingen.

 Goedenavond.
De woensdagmarkt van El Campello is niet op een gesloten terrein, zoals die van afgelopen zondag en er liepen inderdaad geen controleurs rond doe me erop betichtten dat spelen niet mocht.
Wel waren marktlieden niet vriendelijk naar mij in het begin, en dat terwijl ik toch al niet helemaal gemotiveerd was om accordeon te gaan spelen.
"Blijft het nou de hele morgen tingelingeling", vroeg de vrouw die naast mij ringetjes en steentjes aan het verkopen was na een kwartiertje. Mijn reactie was dat ik onmiddellijk inpakte. Maar ik herpakte mezelf en vond op het eind van de markt nog een andere plek, waar ik verder ging met goed spelen, want dat deed ik wel, vond ik zelf.
De markt bestaat uit twee elkaar kruisende straten waar goederen worden verkocht plus een semi- overdekt gedeelte voor groente en fruit. Toen ik aankwam wilde ik daar eerst gaan staan, maar omdat ik dacht dat het hier verboden zou zijn had ik er van afgezien. Even later zat daar echter wel een gitarist. Toen ik na een uurtje spelen koffiepauze wilde nemen ben ik eerst naar hem toegestapt. Behalve muziek maken heb ik tegenwoordig namelijk ook een tweede missie: filmpjes maken voor de status van Whatsapp en verslag doen van mensen en situaties op deze blog.




Er kwamen aanvankelijk weinig samenhangende tonen uit zijn gitaar en de vijftig cent die ik in zijn bakje legde lag daar vrij eenzaam. Maar toen ik even later terugkwam na even rondgekeken te hebben bij de levensmiddelen speelde hij beter.
"Ja", zei hij, "voor twee euro zal ik voor je zingen". Wat moet ik daar nou mee, dacht ik? Net met veel moeite acht euro bij elkaar geschraapt...... Maar ik bleef staan en constateerde dat er veel meer uit hem kwam dan wat mij in eerste instantie leek. Zijn ogen spraken ook wel boekdelen, hij keek zelfverzekerd genoeg. En verschillende mensen gooiden muntjes, dat liep veel beter dan bij mij 
Maar waar hij zat was ook een veel betere plek, die ik niet aandurfde om in te nemen.

Er liepen op die markt verschillende mensen met bundels knoflook te leuren, waarschijnlijk illegaal.

Daar links heb je zo iemand met knoflook in de aanbieding. 
Daar onder die pilaren is de groente- en fruitmarkt.

Zoals ik al schreef vond ik mezelf goed spelen en na de koffie ging dat allemaal nóg beter. Het haalde mijn wat gematigde enthousiasme waarmee ik de markt betrad op en zelf werd ik er in ieder geval vrolijker van. Toen ik later in de supermarkt mijn boodschappen haalde betrapte ik me erop dat ik daar zingend rondliep.
Ook bracht ik op de terugweg naar huis een laatste bezoek aan de brocante van Aard. Want behalve tweedehands fietsen heeft ie binnen en buiten nog veel meer te koop staan. 




Zelf was hij er niet, maar ik sprak er, behalve de fietsenmaakster, ook twee andere Nederlanders die hier in Spanje hun werk en woning hebben gevonden.
Een laatste bezoek zou het zijn, want morgen wilde ik weer mijn reis vervolgen. Maar helemaal vast staat dit besluit toch nog niet. Er wordt namelijk koud en nat weer verwacht voor het noordelijke deel van Spanje. Dus misschien beter om nog eventjes in het zuiden te blijven? Morgen lees je het wel 
Voor nu nog een fijne avond.

B u e n a s   T a r d e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten