zaterdag 24 februari 2024

Ben ik nou beter? Tiel gaf energie, veerman Jacob ook.

 Goedenavond. Het lijkt erop dat ik de ziekte van me af heb geschud. Maar zeker weten doe ik het niet,  ik had dat afgelopen week al een paar keer gedacht, maar elke keer kwam dat slappe gevoel weer terug. De afgelopen nacht was heel goed verlopen,  vergeleken met de nacht ervoor. Heb bijna continu doorgeslapen en het misselijke gevoel van de dag ervoor was er niet. Vanmorgen begon ook vrij rustig,  hoewel ik tegen tien uur  toegaf aan de lamlendigheid die weer op kwam zetten en op de bank diep in slaap viel.
Of ik mijn plan om naar Tiel te gaan door zou zetten werd in twijfel getrokken. Voor boodschappen hoefde het in ieder geval niet,  die had ik gisteren in Oss genoeg gedaan al.
Er viel ook regelmatig wat nattigheid uit de hemel. Tegen elf uur besloot ik echter om door te zetten. Tiel ervaar ik altijd als een prettige plaats met goede energie en er is een oergezellig café waar je uitgebreid de papieren kranten kunt lezen. 
Ook vandaag stelde het stadje aan de Waal, bekend geworden door Flipje,  niet teleur en het gaf me weer de nodige energie, terwijl ik die ook uit kon delen met mijn accordeonspel. In het café van de koffie en de krant is deze mooie tekst te lezen. 




Een beetje wat hier staat was het voor mij ook weer vandaag. 




Ik mocht vandaag weer even op het toneel des levens verschijnen.

Wat ook energie gaf vandaag was de ontmoeting met veerman Jacob. Hij heeft een vrije geest en dat vindt ie van mij ook. Het is fijn te ervaren dat er mensen zijn die jou snappen, zonder dat je veel hoeft uit te leggen. Hij heeft een paar foto's van mij gemaakt, en ik van hem natuurlijk. 



Veerman Jacob.


En nog maar een onsie er achteraan. 

Op de status van WhatsApp staat nu een filmpje van wandelende honden voor het interieur van mijn boot langs.






Uitdrukking van de dag (Italiaans)



Tu Luna,  sei l'occhio vigile delle notte chiare.


Jij Maan, jij bent het waakzame oog van de heldere nachten.






S l a a p   l e k k e r  s t r a k s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten