vrijdag 16 februari 2024

Opa ligt weer op bed. De blauwe breimand lonkt.

 Goedenavond. 
Om te beginnen heb ik hier drie mannetjes. Rond zes uur ging ik even naar buiten en daar stonden ze in het water met hun lieslaarzen en hun hengels. Ik blij want een filmpje van hen geeft weer iets aparts voor de status van WhatsApp. Een beetje ondeugend was het misschien wel van mij dat ik hen stiekem gefilmd heb. 






Na het eten van een flink bord rode bieten met aardappelen ben ik weer in bed gaan liggen. Maar niet boven,  want daar is het me te warm. Beneden is het heerlijk koel en daar heb ik ook de avondmaaltijd genuttigd. Voordeel van dit gerecht is dat je er lekker veel uien in kunt doen.


De helft ervan zit in mijn buik omdat twee borden eten toch weer te veel was voor vandaag. 

Vandaag was de conditie wisselend na wel een goede nacht. Vaak was ik nog vrij rillerig ondanks de hitte van de kachel. Ook was mijn rug bij het opstaan pijnlijk. Meestal is dat zo, maar nu erger. Een paar keer rond de boot lopen was een goede therapie voor opa. Daarna ben ik de kachelpijpen gaan schoonmaken. Het was weer nodig en de weersomstandigheden waren goed: geen wind, geen regen. 
Zo is de kachel weer beter handelbaar en krijg ik geen ongewenste rook in me. Dat moet ik nu helemaal niet hebben. 
Verder weer heel weinig gedaan, behalve de plankjes in de grondverf gezet en enkele toeren gebreid. Lopend langs mijn blauwe breimand merkte ik dat na de paarse lading van vorige week nu deze kleur mij betovert.




Maar de verwerking ervan zal mondjesmaat zijn, is nu mijn plan.

Begin steeds meer het voorjaar in huis te halen. 


Oud naast nieuw.


Twee vrienden zijn bezig met het installeren van een nieuwe keuken. Te laat heb ik eraan gedacht dat ik er hier nog een heb liggen.







Spreuk van de dag. 


Beter achter de feiten aan lopen dan achter de leugens.


Een prettige avond is mijn wens.



Welterusten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten