zaterdag 10 februari 2024

Nieuwe oortjes zitten erin. Jarige Erik heeft buitentelefoon. Ook bezoek aan André en Sjaantje.

 Goedenavond. 
Mijn nieuwe oortjes zitten erin. De vroege afspraak bij audicien Van Boxtel leverde wel wat stress in de vroege ochtend. Ik haastte me om me niet te hoeven haasten op de fiets naar Oss zoals de vorige keer. Was vijf minuten te vroeg, maar mocht meteen al bij Eveline in het kamertje komen. Henny kwam één minuut te vroeg en kreeg net als ik cappuccino aangeboden. Het was er ook weer gezellig en onze audicien had  een paar proefjes gedaan. Een keer moesten er extra draadjes in mijn oren. Henny was zo vriendelijk om er een foto van te maken.




Enkele gehoortesten die de vorige keer gemaakt werden, werden nu gemaakt met de apparaatjes erin en de resultaten waren veel beter. Henny vond ook toen we samen naar haar huis fietste dat ik haar nu veel beter verstond. Toch ben ik na de dag van vandaag niet vol vertrouwen dat het dankzij deze apparaatjes met mijn gehoorproblemen gedaan is. Later op de dag ben ik naar Erik gefietst, die jarig is. Ik moest toch nog vaak om herhaling vragen als hij iets zei. We hadden trouwens veel lol, want ik was helemaal onder de indruk van de buitentelefoon die hij in zijn tuin heeft.





Het leverde een filmpje op dat nu op de status van WhatsApp te zien is.

Erik heeft meer originele dingen in zijn tuin. Zo heeft hij een slingerplant,  die zijn weg moet vinden om het karkas van een stoel.





Maar hij heeft ook hele stoelen, waarin mensen kunnen zitten.

Erik himself.


Tevens is er een mariagrotje in zijn tuin te vinden. 




En er staat een schutting vol met schuttingtaal.



Het woord   s c h u t t i n g t a a l   heeft hij uitgezaagd met een figuurzaag. De spreukenbordjes  zijn van mij, en ik zie dat er verschillende aan vervanging toe zijn.

Bij Henny was ik vandaag ook. We waren na de hoorzitting samen naar haar huis gefietst en daar mocht ik even de sterke man uithangen. Ook constateerde ik dat de ooit door mij geschilderde vlinders helemaal hun kleur hebben verloren. Ze krijgt binnenkort nieuwe van mij. De bestelling is: in oranje, rood en geel.
Ik ga dus maar lustig door met schilderen,  maar morgen waarschijnlijk niet. Dan heb ik afgesproken in Schaijk om daar met dansmarieke Wineke en met Frans te gaan springen. 
Vanmiddag heb ik in Oss ook André en Sjaantje bezocht en daardoor was ik na mijn vroege vertrek vanmorgen vanavond ook laat thuis. De kachel weer aangemaakt om erop te koken en een beetje warmte in huis is ook weer aangenaam. Dat eten ga ik nu tot me nemen.

Op de schutting bij Erik staat deze


Spreuk van de dag. 




Sterven is een doodgewone zaak.





Zelf heb ik 'm niet meer, dus aanleiding om deze spreuk dubbel te hermaken. 


Een prettige avond is mijn wens en




A l a a f .






Geen opmerkingen:

Een reactie posten