donderdag 29 februari 2024

Reddingsoperatie gezonken roeiboot.

 Goedenavond. Vandaag geen markt, weinig breien, maar zwaar werken. Het was mijn eigen idee om de roeiboot van André,  die al maanden met alleen zijn neus boven water lag, richting wal te trekken. Ik voelde me fit en sterk en het was vanmorgen vrij rustig weer en ongeveer droog. André was toch buiten bezig en ik wist dat al die tijd dat de roeiboot gezonken was André erover zat te denken hoe hem eruit te krijgen. Er staan namelijk nogal wat palen in het water in de weg, waarvan sommige horizontaal over de boot lagen. Vandaag voelde ik me slim genoeg om het voortouw te nemen, letterlijk. Omdat de palen in de weg stonden om de boot rechtstreeks naar wal te krijgen kwam ik op het idee om hem naar mijn boot te manoeuvreren. Natuurlijk met behulp van de kettingtakel. 



De roeiboot ligt nu vlak bij mij, na al die ijzeren palen gepasseerd te zijn. Morgen slaat ie linksaf richting wal, is mijn idee.

Het ging allemaal niet zonder slag of stoot.  Het was zwaar werk en dat moest allemaal in het water gebeuren. De laarzen die ik aan had waren al snel sompie sompie vol met water en mijn broek was nat tot aan mijn middel. Ook begon het vanmiddag te regenen. Maar eenmaal bezig wilden we wel doorgaan. Toch haalden we het vandaag niet.
Op een gegeven moment, zo tegen vier uur, kreeg ik het te koud na zolang in het water gestaan te hebben. Ik voelde me wel sterk, maar ik kon toch ook ziek worden door te overdrijven. Thuis gekomen meteen de kachel weer aangemaakt die mijn aanwezigheid sinds half elf vanmorgen gemist had, dus uit was gegaan. 
De kletsnatte jas over een stoel gehangen en die begon meteen te stomen. 


Een filmpje waar je de wolken uit mijn jas op ziet stijgen staat op de status van WhatsApp.

Weinig gebreid dus vandaag.


Tot zover is ie nu gekomen. Het nieuwe motief vind ik ook prachtig. 

Ook niet naar de markt geweest van Veghel vandaag. Rona had ik dinsdag in Oss verteld dat ik daar naartoe wilde en zij wilde er daarom met haar man Marcel ook naartoe. Ze waren er wel, maar misten mijn accordeonmuziek.


De mark vsn Veghel zonder mij.


Behalve mijn jas had ik mijn nieuwe cryptogrammenboekje ook te drogen gelegd. Dinsdag gekocht is ie in mijn fietstas in een plas water blijven liggen. 

Gelukkig zijn de boekjes met goede inkt. Na een beetje gepuzzel zijn de vraagstukken straks weer oplosbaar. 



Woord van de dag. 



Geluk(t)







Soms heb je geluk nodig om iets te laten lukken. 



E e n   p r e t t i g e   a v o n d   is mijn wens.











 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten