zaterdag 17 februari 2024

Cadeautje van Piet opgehaald. Kippensoep en erwtensoep gekocht in Oss. Voel me sterker worden.

 Goedenavond. Piet kreeg de melding dat zijn cadeautje aan mij vanaf vandaag opgehaald kon worden in Oijen. Ik voelde me fit genoeg om dat te doen en ook even door te rijden naar Oss. Sinds een paar dagen had ik me lekker gemaakt met het idee dat kippensoep in dit stadium van de griep versterkend kan werken. Natuurlijk kocht ik in de Jumbo ook weer de normale voedingsmiddelen. 
Er was trouwens een hoop heisa voor de ingang van de winkel. Een Antilliaan was vreselijke stennis aan het maken op een onbeschofte manier tegenover een oud vrouwtje. Het leek over een winkelkarretje te gaan. Een man mengde zich ertussen en zei wat ik eigenlijk nooit zou zeggen, maar nu ook vond:" Got mar trug nor Afrika ". De Antilliaan protesteerde en zei dat hij uit Zuid-Amerika kwam. Om er ook nog iets van te zeggen leek mij riskant want zijn verbale agressie zou zo om kunnen slaan in lichamelijke.  De man liep uiteindelijk weg, ik ging de winkel in, maar goed en wel binnen stond er een politieauto voor de deur en twee agenten stonden met de teruggekeerde Antilliaan te praten. Ze waren blijkbaar gewaarschuwd door de mensen van de balie die het tafereel hadden gadegeslagen. Toen ik de winkel uitkwam waren de autoriteiten nog in overleg met de man, die even later zijn weg weer vervolgde maar nu veel bedaarder over kwam.
Het eerste wat ik deed bij thuiskomst  was de zo gewenste kippensoep opwarmen.




Het smaakte heerlijk,  waarna ik snel onderdook in de benedenverdieping voor een dutje, daar het boven door het oppeppen van  de kachel weer zinderend heet werd.
Daarna was de erwtensoep aan de beurt, waar ik ook heerlijk van genoot, maar wel weer beneden. 






De eetlust begint weer terug te komen,  want op het eind van de middag at ik ook nog een portie rode bieten, over van gisteren. 




Dit keer opgewarmd op het campinggasje,  zodat de temperatuur nu doenlijk is boven. Want daar lig ik nu weer op mijn bed. Een beetje lui zijn mag namelijk nog steeds van mezelf. 
Gebreid en uitgehaald en uiteindelijk ben ik nu aan het breien zoals ik het wil hebben. De kleur blauw zit erin en inmiddels heb ik ook de gele mand aangesproken. 





En Wineke vertrekt morgen naar Frankrijk, samen met haar zoon Bruno,  terwijl ze ook nog steeds,  en erger dan ik, de griep heeft. Ze heeft bijna drie weken bij Frans gelogeerd.

En Ageeth heeft in Berkel Rodenrijs voor mij een zak witte wol opgehaald op een boerderij daar. Witte wol is meestal gemakkelijk te spinnen en kan daarna ook geverfd worden.





 Ze heeft van mij een trui gekregen van allemaal door mij gesponnen schapenwol en het doet me genoegen te vernemen dat ze hem ook veel draagt.

Ageeth in een dikke wintervacht. 


Vanmorgen was er  hier weer het mooie plaatje van wandelende honden door de wei.




Ik heb er weer een filmpje van gemaakt voor de status van WhatsApp. 


Aanwijzing van de dag. 


Te lezen in een winkel waar de mensen verzocht worden niet binnen te consumeren:


Wie niet buiten eten kan moet buiten eten.


(Bedacht door bloglezer Geert).


Een prettige avond nog en een goede nacht.




W e l t e r u s t e n. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten