maandag 12 februari 2024

Na optocht Schaijk weer naar huis gefietst.

 Goedenavond. 
Weer thuis op mijn drijvende honk, mijn degelijke stabiele boot, die ik een aantal jaren geleden kon overnemen van Peter,  die aan de overkant van de plas woont. Hij stuurde me zojuist een foto van vele jaren geleden, toen ik bij zijn huis stond met mijn bakfiets, die ook van hem afkomstig is.



Dat was ik in jongere jaren.

Inmiddels heb ik deze bakfiets aan een vriend in Frankrijk gegeven. 

Vandaag ben ik nog even in Schaijk gebleven om te kijken of er vanmiddag weer lekker gedanst kon worden, want dat was gisteren goed bevallen en ik had nog genoeg energie over ervoor. Maar de meeste animo van de inwoners van Schaijk was voor de optocht, die van de omgeving een van de beroemdste is. Frans wilde wel gaan kijken en ik ben meegegaan. 



Ondanks dat vele wagens erg hoog waren konden ze mij toch niet imponeren. Ik werd wel  wakker toen we Angelica troffen, een vriendin van Frans die ik ook ken. Ze was in maagdelijk wit gewaad als van een engel en ze bewoog zich ook zo. Het bracht mij ook meteen in beweging en zo heb ik mijn danspasjes toch kunnen maken vandaag. Alleen nu in de openlucht en niet in die grote tent.
Op de status van WhatsApp zie je een van de praalwagens,  die van de prins, de laatste van de stoet.

Onderweg van Schaijk naar huis ben ik even stil gaan staan bij bergachtige wolken.









Vandaag heeft Jan de gedenkwaardige leeftvan 65 jaren bereikt, en dat allemaal in Thailand. 

Jan, proficiat.





Spreuk van de dag 





Laat je niet kisten voor je dood bent.






T o t   M o r g e n. 


En de groeten van Frans.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten