donderdag 22 februari 2024

Muzikant Mels in huis gehaald. Mooie regenboog. Op en neer met mij.

 Goedenavond. Een diepe hoest kriebelt in de buurt van mijn slokdarm. Buiten is het weer redelijk rustig na een half uurtje van flinke windstoten. Dat was rond vijf uur. Er was ook een prachtige regenboog bij.




Vanmorgen is het aangekondigde bezoek geweest: Jan met kleinzoontje Mels. José was er niet bij, want zij was aan het week, zoals elke donderdag,  in een bloemenzaak. 
Mels was bepaald niet verlegen. Schonk er genoegen in om het hondje Catootje te pesten. Maar toen ik hem mijn blaasfluit oftewel melodica aanreikte ging hij daar helemaal in op.


Opa Jan deed ook mee.

Op de status van WhatsApp hoor en zie je het stel bezig.

Bij het aanmaken van de kachel gebruik ik oude kranten. In Frankrijk puilt mijn caravan er onderhand van uit. Daar koop ik ze af en toe, vooral de Dauphiné Libéré. De laatste winters heb ik daar weinig of geen tijd doorgebracht en weggooien van die vuurmakers vind ik ook zonde. Afgelopen oktober heb ik er een stel hierheen genomen toen Wineke en ik met de auto op en neer gingen. 
Vanmorgen bracht de krant die ik in de kachel stopte nieuws uit 2013: Georges Moustaki was overleden. Ik wist dat nog niet of was het vergeten. Dacht dat hij misschien nog wel leefde. Maar zo kom je in ieder geval toch weer bij.



Vaarwel Milord. Hij is gisteren overleden op 79jarige leeftijd, staat er. 




Een groot artikel met veel foto's. Hommage aan de chansonnier.



Even later vertrok het artikel in de kachel en werd in mijn huis de ochtendkou verdreven. 


Intussen lig ik al weer lang en breed op bed, maar nog niet onder de dekens. De lucht buiten zal wel zeer zacht zijn, zodat de warmte van de kachel lang blijft hangen. Er komen ook weer geluiden van wind tot mijn oren. Monique meldde dat het vanavond nog harder gaat stormen dan vanmiddag. Maar gelukkig blijft de windrichting zuidwest zodat we vrij beschut liggen. Rond middernacht moet het voorbij zijn, dus we hebben nog vier uur onstuimigheid voor de boeg.


Spreuk van de dag. 


We gaan naar de maan, maar we kunnen de stormen niet weerstaan.


W e l t e r u s t e n. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten