donderdag 8 februari 2024

Hele dag regen. Heerlijk!!!

 Goedenavond. 
Het regent nog steeds. Als ik even naar buiten loop van en naar de benedenverdieping kan ik enkele vette druppels niet ontwijken, vooral bij de deur boven.
Omdat de boot een beetje helt loopt het water altijd aan de deurzijde naar beneden. 
Maar het is goed,  zo hou ik contact met de buitenwereld en vooral komt er dankbaarheid in me op omdat ik een dak boven mijn hoofd heb in een warm huis. Stel je voor, denk ik dan, dat ik rond moet blijven lopen in de koude regen.
In plaats daarvan kon ik  telkens weer genoeglijk neerzitten in de warmte met de kleuren van een nieuwe trui. Elke keer als ik langs de georganiseerde rommel beneden liep de laatste tijd zag ik de zogenaamde paarse mand. Dat wil zeggen de breimand met allemaal paars getinte katoen. Vandaag besloot ik om die eens mee te nemen naar boven.



Uit de grote voorraad breinaalden vond ik er twee van maat twee en een half.  Even later was het begin van de nieuwe trui een feit. Een nieuw avontuur, zo kun je het noemen.
Kleuren hebben bij mij altijd een inwerking en op dit moment past het paars me goed. Het is de kleur die bij mij voor verdieping zorgt, het is de kleur van de overgang tussen het hier en het hiernamaals, het versterkt de sfeer waarin ik vertoef. Het hoort bij het ingetogene van de winter. Oranje is bijvoorbeeld  meer de kleur van de vrolijkheid voor mij. Er zullen dus in de trui ook heel wat oranje taferelen voorkomen. En die voeg ik dan in als mijn behoefte aan paars weer minder is. Het breien van een trui bestrijkt een lange periode waarbij de geestesgesteldheden wisselen. Deze zal zeker wel een jaar duren, want het is dunne katoen waarmee gewerkt wordt.
Wat ik ook interessant vind is de uitwerking die getallen op me hebben,  en daarbij bedoel ik ook de daarbij gebruikte woorden. Z e v e n   vind ik bijvoorbeeld mooi klinken. Dus heb ik de letters ervan maar even uitgebeeld, om ernaar te kijken. 



En nu de letters ervan nog mooi schilderen,  dan wordt het getal nóg mooier.



Bij navraag blijkt dat niet iedereen favoriete getallen heeft, evenmin als favoriete kleuren

Op de status van WhatsApp zie je vandaag in het donker een lang schip met vele lampjes voor de pont langs varen van hieruit gezien. 










Spreuk van de dag. 



De kracht van iemand zit in de manier waarop hij met zijn zwakheid omgaat.





T o t    M o r g e n. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten