vrijdag 1 maart 2024

De roeiboot is boven water.

 Goedenavond. De reddingsactie van de roeiboot van André is ten einde. Ook vandaag nog lang bezig geweest. Mijn handen deden afgelopen nacht zeer vanwege die koude en natte kettingtakel die gisteren veelvuldig door mijn vingers ging en vandaag heb ik het toch maar weer met mijn blote handen gedaan. Vind ik handiger dan werken met handschoenen aan. We waren samen slim genoeg om het goed aan te pakken.
Via de weipalen naar boven was mijn idee, daarna ook via een boom, want de weipalen konden het gewicht niet aan en neigden scheef te gaan trekken. Toen bedacht André dat je ook de auto als trekezel van de boot kon gebruiken. Dat was het laatste zetje om de boot boven de waterspiegel te krijgen, waarna ik fanatiek aan de gang ging om zoveel mogelijk water eruit te scheppen. Ik wilde haast maken. Het water, dat al een weekje op een lage stand stond vanwege dat ze de sluizen open hadden gezet,  kon ineens weer rechtgetrokken worden. En dan had je ineens weer veel meer werk.
Eigenlijk wilde ik vanmiddag wel naar Druten gaan om daar te spelen en had ik het gokje willen nemen. Bezoek van Jacob met zijn hondje zorgde ervoor dat ik thuis bleef en daarna de klus van het leegscheppen voortzette. En......inderdaad zijn vanmiddag de sluizen weer dichtgezet en is het water weer op het normale peil. En de roeiboot is dus weer drijvend. Op tijd dus klaar.

De roeiboot is weer handelbaar en ligt nu even bij mij geparkeerd. 


Na eerst met de kettingtakel aan de linker punt getrokken te hebben via een boom, maakten we een touw rechtsachter aan de boot vast. De auto gaf toen het laatste zetje om de boot helemaal boven water te krijgen. 

Op de status van WhatsApp zie je beter hoe de berging vandaag ging. 


Morgen ga ik waarschijnlijk wel spelen. Veenendaal lijkt me wel weer eens leuk. Vorige week voelde ik me nog niet fit genoeg om zo'n eind de fietsen , maar ik denk dat het nu wel zal gaan.


Spreuk van de dag. 


Het heeft geen zin te vechten tegen de duisternis. Je kunt beter een kaarsje aansteken.





Tot morgen,  dan staan we weer op uit de duisternis. 

W e l t e r u s t e n  .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten