dinsdag 12 maart 2024

Audicien bestelt ander apparaatje. Twee vlinders naar Henny gevlogen. Trapper van fiets kraakt weer, morgen naar fietsenmaker.

 Goedenavond. 
Even schrikken.  Jacqueline uit Frankrijk belt me, en zelfs met een video-oproep. Ik niet thuis want ik vind bellen vreselijk,  en dit helemaal.  Maar ondertussen ben ik wel nieuwsgierig waarom zij mij wil spreken. We hebben nooit zoveel contact.  Zou ze op Les Costilles geweest zijn en gezien hebben dat de dode boom die bijna op een caravan was gevallen deze caravan nu helemaal vernield heeft? Of ze heeft gezien dat die boom opgevangen is door een levende boom, zoals ik dat geconstateerd had toen ik er in september even was. Misschien schrijft ze nog wel een app erover, maar mijn kop in het zand steken is misschien wel beter voor mij. Beter om niet aan het ergste scenario te denken. Ach weet je wat, ik zal haar toch maar even appen.
Inmiddels gebeurd.
Vanmorgen naar Eveline de audicienne gegaan met onbestemde gevoelens. Henny was ook weer present. Gezegd dat ik het helemaal nog niet zie zitten. Maar ze gaat verder kijken voor mij. Er zijn nóg modernere apparaatjes ontwikkeld en die gaat ze bestellen. Wordt vervolgd dus,  en de proeftijd is verlengd.
De dag begon trouwens goed vandaag. Meteen na het opstaan had ik de laatste hand gelegd aan het beschilderen van twee vlinders die ik Henny beloofd had. Het resultaat was zo mooi dat ik er helemaal blij van werd.



Ze mochten mee naar de tuin van Henny na de afspraak bij Van Boxtel. Aan de muur van haar schuur hingen  al zeker twintig jaar twee vlinders die door de tand des tijds hun schoonheid verloren hadden. Nu tooien mijn nieuwe creaties de schuur.



In deze tuin waart ook Teun de poes rond, Henny's huisgenoot. Hij verlegt regelmatig zijn grenzen en neemt dan een kijkje bij de buren. 

Teun op avontuur. 

Mooie bloemen streelden mijn ogen.





Henny had op de blog ook het grote gat gezien dat een beest gegraven heeft vlakbij mijn loopplank. 



Zij denkt dat het een dassenburcht is. Misschien zijn de bewoners hiervan de veroorzakers van het telkens weer instorten van mijn houtstapel.

Na drie weken stil liggen is de stapel weer in beroering gekomen.


Mijn fiets heeft ook dergelijke kuren. Plots begon gisteren de trapper weer te knarsen en op weg naar Oss heb ik geconstateerd dat er inderdaad weer  beweging in de crank zit. Vanmiddag meteen naar fietsenmaker Hendriks in Oss gegaan. Hij kent mij goed. Terwijl het toch al jaren geleden was werd ik bij binnenkomst begroet met Daar hebben we onze reiziger. Vandaag had hij geen tijd maar als ik de fiets morgen rond één uur breng zal ie een nieuwe spie erin zetten. Dus morgen weer naar Oss.

Uitdrukking van de dag. 


Bemoei je met je eigen zaken. 

In Frankrijk zeggen ze:

Occupe toi de tes oignons. 

( verzorg je eigen uien maar)



Over Frankrijk gesproken: Het telefoontje van Jacqueline was loos alarm. Geen zorgen dus over mijn landje in de Ardèche. 

Op de status van WhatsApp zie je een duif rondscharrelen in de tuin van Piet en Jet in Breugel.  Dat was vorige week.

B o n n e   N u i t.( om in de Franse sfeer te blijven)


W e l t e r u s t e n.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten