maandag 18 maart 2024

Tjilpende vogelgeluiden uit de meeste accordeons...... Buren met boot en al weggesleept naar de werf.

 Goedenavond. Ik kan wel huilen. Geen enkele accordeon doet het goed en zelfs moet ik constateren dat naarmate ik speel ze een piepgeluid produceren. Eerst dacht ik dat het vogeltjes waren die meefloten, maar het was toch echt telkens de accordeon, die gisteren die geluiden nog niet had. Ik denk dat van de meeste accordeons de leertjes uitgedroogd zijn. Jarenlang hebben die instrumenten in de niet verwarmde benedenruimte gekampeerd. Tja, dus ook eigenlijk weer eigen schuld dat ik nu met de gebakken peren zit, net zoals ik het potentiële dieven te gemakkelijk heb gemaakt om die accordeon uit mijn fietstas te halen.
Waarom ik eigenlijk zoveel accordeons heb? Ik kende een accordeonreparateur in Vught waar ik  met problemen naartoe ging maar die ik ook wel spontaan opzocht. Elke keer als ik kwam verleidde hij me weer om een instrument te kopen. Bij elk instrument is het bij mij een gok of die me ligt om er ook buiten mee op te treden.  De meeste vallen af. De gestolene deed het al heel lang goed en ik had ook een andere in gebruik die nu minder is. Nu dezer dagen ben ik dus noodgedwongen aan het uitproberen welke misschien geschikt is uit de verzameling die ik inmiddels heb. Geen enkele dus.......Plan is nu om er een of twee naar een reparateur in Terborg te brengen. Heb ik zojuist gegoogled en daar heb ik een goed gevoel bij. Binnenkort daar naartoe fietsen?

Vanmorgen zijn mijn buren Ton en Monique met boot en al weggesleept naar de werf. Daar krijgt hun schip een grote beurt. 


De sleepboot is gearriveerd  en de woonboot wordt eraan vastgekoppeld. 



Daar gaan ze, zij aan zij.




Intussen is het met al dat geklungel al laat geworden. In het donker heb ik zojuist eten gekookt buiten op een vuurtje.






Het staat nu binnen te wachten om opgegeten te worden als dit verhaal ten einde is.
Voor het geval ik morgen ga spelen in Zaltbommel heb ik de nieuwe bijbehorende spreukenbordjes bijna klaar. 



Een van de twee krijgt als tekst de........


Spreuk van de dag. 



Aan de valse noten herken je de levende muziek.

Als ik morgen speel zullen  er zeker wel veel valse noten bij zijn met een halfbakken accordeon, maar mijn enthousiasme zal toch veel goed maken. 

W e l t e r u s t e n. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten