dinsdag 5 maart 2024

Thuis blijven bleek goed idee. Klompen herschilderen.

 Goedenavond.  Vanmorgen was ik wel vroeg wakker, maar zin om naar Zaltbommel te fietsen voor de markt had ik niet. Bovendien was de lucht grijs. Toch kondigde weeronline  geen slecht weer aan, maar een beetje motregen vanaf elf uur was toch mogelijk. 
Er vielen echter de hele dag links en rechts wat druppels,  dus was ik blij dat ik thuis gebleven was. Daarentegen ben ik de dag begonnen met iets waar je beter niet te lang tegenaan moet hikken. Het doen van de belastingaangifte bleek een fluitje van een cent. 
Verder is er hier toch altijd genoeg te doen, hoewel de hele dag thuis zijn ook een beetje saai is. Ik heb heel wat aanmaakhoutjes klaargemaakt. Maar ook ben ik begonnen met het oplappen van ontkleurde klompen. 


Na de grondverf van gisteren heeft deze nu een basiskleur. 




Daar hangt al een klomp, die binnen geconserveerd is gebleven. 



Deze drie zijn binnenkort aan de beurt. 

Op de status van WhatsApp laat ik wat klompen zien.




Deze dozen vormen het begin van de voorraad houtjes, waarvan ik er elke dag gebruik.  Is het niet om de kachel ermee te starten, dan wel om buiten een vuurtje te maken om op te koken. 

Vandaag heb ik weer op de kachel gekookt. Dat was praktisch omdat ik twee pannen gebruikte, de ene voor de aardappelen, de andere voor de rode bieten en de vele uien. Die laatsten moeten eerst gebakken worden.





Een hele vracht uien ging in een van de pannen. 

De houtstapel buiten heeft al twee weken niet meer bewogen. Vandaag heb ik de laatste gevallen houtjes er weer opgelegd.





Een prachtige lucht vanavond:



Morgen wordt het waarschijnlijk weer droger weer. Misschien dan wel op stap.



Spreuk van de dag. (Italiaans)


Qui va piano va sano 
Qui va sano va lontano. 


Het komt er op neer dat het gezond is om alles langzaamaan te doen. En als je gezond bent dan kom je een heel eind.

T o t   M  o r g e n  .







Geen opmerkingen:

Een reactie posten