donderdag 28 maart 2024

Naar Son en Breugel gefietst voor verjaardag van Jet. En passant gespeeld op markten in Veghel en in Son.

 Goedenavond. 
Vandaag 28 maart de verjaardag van Jet en dat betekende een fietstocht naar Breugel. Omdat het toevallig donderdag is met markten in Veghel (,'s morgens) en in Son('s middags) wilde ik die meepikken. Dat betekende vroeg vertrekken en ontbijten zonder de kachel aan te maken. Het zonnetje was er al vroeg bij, dus die verwarmde het vertrek al voldoende. Toen ik echter om acht uur op de pont stond waren de veerman en ik het erover eens dat de snel betrekkende lucht wel eens nattigheid zou kunnen produceren. En toen herinnerde ik me dat het weerbericht dat ik gisteren bekeek dat al aankondigde. Misschien ook wel goed dat ik dat vergeten was, anders had ik misschien zitten dralen en was ik pas vanmiddag gegaan. Nu begon het inderdaad spoedig te regenen en werd de tocht weliswaar afzien,  maar met het vooruitzicht in andere sferen te komen. In Nistelrode had ik mezelf koffie beloofd om te beginnen. Echter, hoewel er mensen aan de koffie zaten kreeg ik toch niks. Ze hadden een besloten ontmoeting. Het café ging pas om elf uur open. Niet echt gastvrij om een natgeregende fietser te weigeren. Maar dat had ik toch maar niet gezegd.
Tien kilometer verder in Veghel was er overal koffie en koos ik voor de Hema. Daar deed ik lang over, steeds naar buiten kijkend hoe het met de regen gesteld was. Net als gisteren hield deze op toen de markt nog net niet voorbij was en net als gisteren in Wijk bij Duurstede moest ik van mezelf toch nog even aan de gang. Daar had ik geen spijt van want het ging heel lekker. Fijn vind ik het ook dat de omringende marktmensen die mij onderhand kennen zo positief reageren. Geeft me het gevoel erbij te horen , ook al kom ik maar een of twee keer per jaar. 
En na mijn onderhand dagelijkse patatje ging de reis door naar Son. Niet meer in de regen maar wel tegen een felle wind. Fietsen bevalt me niet zo de laatste tijd dus was het toch weer afzien om tenslotte op de markt van Son weer de artiest uit te mogen hangen,  en dat bevalt me beter. Heb ook het idee dat ik mijn eigen geluid weer zuiverder hoor, zodat ik er zelf ook meer van kan genieten. 
Piet kwam rond vier uur mij ophalen en maakte een filmpje dat op de status van WhatsApp staat.
De klok van Arnemuiden wordt gespeeld. 

Thuis gekomen kreeg ik de taak om voor het eten te zorgen. 


Koken op inductie is weer anders dan op een houtvuurtje. 


Piet dekte de tafel.........




........En speelde een deuntje op de piano. 


Intussen is het acht uur en heeft Piet een vergadering. Ik mag nu mijn toetje gaan verorberen. 
En Jet moet nog een beetje bijkomen van een voor haar drukke dag met nogal wat bezoek. In Oijen vanmorgen zag ik de vlag al uithangen ter ere van haar 73ste verjaardag.......





En de watervogels trokken vanmorgen ook al hun baantjes, toen ik nog niet vertrokken was.





Spreuk van de dag. 


Als je helemaal op bent is het tijd om naar bed te gaan.


Maar gelukkig ben ik nog niet heel erg moe en blijf ik nog even gezellig op bij jarig Jetje.



T o t   M o r g e n. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten