zaterdag 9 maart 2024

Na een onbestemd begin van de dag naar Tiel gefietst.

 Goedenavond. Het begon vandaag allemaal nogal onbestendig en onbestemd. Ooit was Steffen hier veerman. We houden steeds af en toe contact. Vandaag zou hij hier een uurtje op herhaling komen,  tussen drie en vier, en dat zou een gelegenheid zijn om elkaar weer even te zien. Maar zaterdag is voor mij de dag waarop ik als het enigszins kan ga spelen. Vooruit, dan blijf ik maar thuis, was mijn idee vanmorgen toen ik opgestaan was. Immers heb ik juist die toernee van vier markten in twee dagen achter de rug. Dus dan zou een dagje rust wel passen. 
Wel bleek de kaas op en het brood bijna. En van een van mijn gehoorapparaatjes was het oorstuk losgegaan. Ondanks mijn gepruts leek ik er niet in te slagen om het goed te krijgen. Wetende dat ik tussen vier en vijf bij de audicien terecht kan zou ik na de ontmoeting met Steffen door kunnen rijden naar Oss. Boodschappen moesten toch gedaan worden. Maar ik kon mijn draai thuis niet vinden. Van het gepruts met mijn hoortoestellen werd ik al helemaal simpel en het breiwerk zit een fase dat ik niet verder kan zonder een schema te maken. Daar had ik ook helemaal geen zin in. Maar.....na een tijdje deed ik nóg een poging om het oorstukje goed aan het apparaatje te krijgen en toen lukte het wel.
Oss hoefde dus niet meer en naar het dichtbije Tiel kon ik nog wel heen fietsen voor een optreden.  Hennie en Janny had ik al lang niet meer gezien. Die bezocht ik eerst. Deze ontmoeting maakte het afslaan van die met Steffen wel goed. 
En ik had geen spijt naar Tiel gegaan te zijn. Na de matige optredens van de marktentoernee ging het hier weer lekker vlotjes, natuurlijk ook omdat er in totaal veel meer mensen op de been zijn.
Er was een canavalsachtig gebeuren rond één café in Tiel.


Bediening in stijl.



Zwaait deze man naar mij? Op de status van WhatsApp staat een filmpje. Wie betere oren heeft dan ik kan horen wat hij zegt.





Nog een mooi uitgedoste jongedame komt op het filmpje voor.


In Tiel staat in een smal steegje deze tekst te lezen:



Er zijn meer smalle straatjes in Tiel:

Auto's kunnen hier niet door en fietsen mogen niet gestald worden. Maar gelukkig is er geen strenge handhaving. 

Op het voetveer van en naar Tiel was Jacob weer stuurman. We hebben gezellig gebabbeld. Zijn vrouw werkt nu ook in Tiel en vanavond rijden ze samen naar huis,  achter Arnhem ergens wonen ze.


           Spreuk van de dag .


   De toekomst is niet meer wat het geweest is.



                      W e l t e r u s t e n. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten