woensdag 6 maart 2024

Dat gaat naar Den Bosch toe, maar via Nuland waar Hanny koffie had.

 Goedenavond. Vandaag naar 's-Hertogenbosch gefietst, met drie doelstellingen. In Nuland Hanny bezoeken was het eerste plan. Ze was thuis en had koffie. Het was weer om bij haar op een zonnig terras te zitten, dat er heel levendig en vrolijk uitziet.



Een kleurrijk en fleurig terras. 


Aan de letters aan de wand is duidelijk te zien dat je op het goede adres bent.


In tegenstelling tot in het paradijs van Adam en Eva zit hier de slang in de perenboom en niet in de appelboom. 


Over appels en peren gesproken is het interessant dat de Fransen de peren gebruiken om hun dorst te lessen, terwijl wij dat met appels doen.


Uitdrukking van de dag.


Een appeltje voor de dorst.

In Frankrijk:

Een peertje voor de dorst.




Mijn hoofddoel in Den Bosch was om het bureau van de ABN Amro op te zoeken. Mijn bankpasje is zoek geraakt. Toen ik in het buitenland was werd mij een nieuwe pas opgestuurd,  maar die is om de een of andere reden niet bij mij terecht gekomen. In Oss blijkt het kantoor inmiddels opgedoekt te zijn, maar Piet had uitgegoogled dat er in Den Bosch nog wel een kantoor was. De missie is waarschijnlijk geslaagd. Over enkele dagen komt er weer een pasje in mijn brievenbus. 
Ook heb ik een half uurtje gespeeld. Dat vond ik lang genoeg. Op tijd naar huis fietsen en het niet zo laat maken voelde beter.


Een filmpje is te zien op de status van WhatsApp. 




Een voldaan gevoel kreeg ik ook doordat de vriendelijke vrouw in het cafetaria waar ik een patatje nam erg blij was met mijn muntjes. Mijn hele portemonnee schudde ik leeg bij haar en ze haalde er dertig euro uit.

Erg onder de indruk was ik in Den Bosch vanwege een eerbetoon aan Navalny.


Voor het stadhuis zijn deze bloemen neergelegd. 









Voor mij is het een soort martelaar,  in de Russische arena geworpen en verslonden door de leeuwen na een jarenlange kwelling. Ten prooi aan de macht van het kwaad. Maar........wie zijn leven verliest ter wille van het goede zal het juist verdienen. Het leven is nu eenmaal veel meer dan dit kleine aantal jaren dat wij op aarde zijn. En zoals voor alle martelaren geldt: In de toekomst zal wat hij gepresteerd heeft gewaardeerd worden....
Blij ben ik ondertussen ook dat hij er vanaf is van zijn lijdensweg en nu in heel andere sferen vertoeft.

Intussen is het kwart voor negen en neem ik nog even een toetje. Het warme eten werd vanavond weer buiten bereid op een vuurtje. Het was nog warm genoeg binnen door de zon die de hele dag op de cabine heeft geschenen. 




Een prettige avond is mijn wens.



T o t   M o r g e n  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten