dinsdag 2 juli 2024

Ochtend in tent met wat regen. Daarna 14 kilometer verder naar het volgende bos.

 Goedenavond, bonsoir.
Nederland is een ronde verder, heb ik net gezien. Georgio,  een vriend uit Roemenië keek ook. Hij vond het desondanks toch een mooie wedstrijd,  ondanks dat Roemenië verloren had.
Vanmiddag was ik weer op tijd ter plekke,  zodat ik mooi het eten kon verzorgen voordat de wedstrijd begon. Alweer is het in een bos en heb ik alle vrijheid, en natuurlijk ook net zoveel hout als ik wil.


Hier ligt het mooi opgestapeld,  maar ik heb er natuurlijk niks van nodig,  ook niet van de takken die ervoor liggen. Die zijn nog tegen het verse aan en dus niet geschikt. 




Het basisvierkantje is klaar. Het vuur kan hierop ontstoken worden. 


Vandaag vormen sperziebonen de afdeling groente. Ze komen helemaal uit Kenia en waren keurig verpakt en al klaargemaakt voor gebruik. Onwillekeurig dacht ik bij het bereiden ervan aan de mensen in Afrika die deze groente verbouwd, geplukt en ingepakt hebben. Onder welke omstandigheden? Voor welk loon? En ik hoef hier maar even een briefje uit mijn portemonnee te halen en ik heb ze, zonder moeite. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld,  ik ben bevoorrecht. 

500 gram sperziebonen uit Kenia zitten nu in Frankrijk in mijn pan.




Met mijn vuur komt het spul supersonisch snel aan de kook, sneller dan op gas of met de methode van inductie. 



Even wachten tot het gaar is maar...... . ......

Dan vallen er plots grote regendruppels en spoed ik me de tent in om in een oorverdovend lawaai van daaruit naar mijn buitenkeuken te kijken. 



De aangekondigde regen(naast die motregen van vanmorgen) was dus toch nog gekomen en ik was blij het vandaag bij 14 kilometer fietsen te hebben gelaten. Ik had natuurlijk ook de tent kunnen laten staan daarginds maar dan had ik er toch nog op uit gemoeten voor boodschappen. 
Ondertussen is die andere wedstrijd alweer begonnen en die ga ik nu verder bekijken.

Spreuk van de dag (Frans)

La poule perd son oeuf, en chantant trop après avoir pondu. 

De kip raakt zijn ei kwijt door te hard te zingen na gelegd te hebben.






Groetjes van de stenen ganzen die ik in een tuin trof.


T o t  M  o r g e n. 


À  demain.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten