zondag 7 juli 2024

Een vervelende avond na een rustige dag.

 Goedenavond, bonsoir. 
Het is behelpen vanavond. Geen bereik op de plek  waar de tent staat. Gelukkig is dat honderd meter verderop wel het geval. Maar op beide plekken wemelt het van 
de muggen. De blog kan dus niet geschreven worden in de mugvrije tent, dus zit ik hier met mijn regenjas aan en met de reservebuitentent over mijn benen. Maar ze blijven toch om me heen vliegen, want mijn handen en mijn gezicht zijn ook nog interessant voor ze. Het is de eerste keer deze reis dat ik kan zeggen dat ik last van muggen heb. Hooguit zaten er ooit eens een of twee in de tent. Vanmorgen op dat benarde plekje in dat bosje was er geen ongedierte te bekennen. Tijdens een van mijn pauzes was het echter wel raak.
Hier zijn ook plassen op het pad waar de tent nu staat en dat zijn natuurlijk ideale broedplaatsen voor die insecten. Ik heb een filmpje gemaakt van zo'n plas, waarin het water volop in beweging is vanwege waarschijnlijk die muggen. Het staat op de status van WhatsApp. 


Muggen in het water, maar ook mooie wolken.


Maar ik mag niet klagen om toch een blogplek te hebben gevonden waar de verbinding stabiel goed is.
Kijk, van hieruit zie je de tent staan.


Daar geen bereik en hier wel, en toch zo dicht bij elkaar. 


Een paar mooie bloemen staan in mijn nabijheid. 







Vandaag ben ik de rivier de Vienne overgestoken,  waarnaar dit departement is vernoemd. 







Het is het departement waar het dorpje Plaisance in ligt, wat mijn volgende doel is. Het is nog ongeveer 55 kilometer. 


Is dit het overblijfsel van een kasteel?



De zonnebloemen in de vele zonnebloemvelden beginnen een hoogte te krijgen dat ze bijna gaan bloeien. Ik zag er al een paar hun koppie uitsteken.



Er zijn nogal wat bossen hier die ontoegankelijk zijn.


Het was zojuist even doorrijden voordat ik er ergens een gat in zag.


En gisteren is het dus goed afgelopen met het Nederlands elftal, beter dan met dat van sommige omringende landen. Dit brengt me tot de..........


Uitspraak van de dag 





Een prettige avond is mijn wens. Die ga ik dus verder doorbrengen in de tent. Daartoe moet ik een bliksemactie ondernemen: rits open,de tent induiken en meteen de rits weer dicht.


T o t   M o r g e n. 


À  demain. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten