vrijdag 12 juli 2024

Tom voortijdig terug vanmorgen van de rivier: Bang dat auto vast kwam zitten door regen. Straks naar feestje.

Goedenavond,  bonsoir.
Het regende aanhoudend vanmorgen bij het ontwaken. Voor Tom was dat de reden om al voor dag en dauw weg te rijden van de rivier, waar hij gisteravond naartoe is gegaan.  Met die vette klei was er groot risico dat zijn auto vast zou komen zitten. Maar terug op zijn terrein heeft ie nog lang kunnen slapen, terwijl ik niet in de gaten had dat hij al terug was.
Vandaag zit ik er tegenaan te hikken dat ik straks op een feest verwacht wordt bij Mateo en zijn gezin. De oudste zoon wordt namelijk morgen zestien. Vanwege dat ik slecht hoor kan ik weinig uit de voeten in groepen. En ook gaan we barbecuen waar ik niks aan vind. Maar ik neem de accordeon mee, waarmee ik wel wat kan bijdragen denk ik.
Ook heb ik hier al een flinke portie ratatouille op, dus veel vlees hoef ik niet aan het stokje te rijgen. 
Intussen is Tom nu aan het hooien, zo lijkt het.



Bij nadere beschouwing blijkt dat hij de plek aan het voorbereiden is waar zijn huis binnenkort op gebouwd wordt. Op de status van WhatsApp meer daarover.
De zon is  terug en daarom heeft Tom  zijn zonnecollector weer opgesteld.





 Hiermee worden de accu's geladen waaruit de opladers van zijn telefoon en van zijn gehoorapparaatje ( ja hij heeft er ook een) weer energie halen. Mijn powerbanks zijn er ook regelmatig te vinden.


Een van mijn powerbanks is aangesloten, evenals Toms gehoorapparaatje. 



Gisteren toen we bij Mateo waren heeft Tom een wasje gedraaid in de wasmachine aldaar. Ook enkele kledingstukken van mij waren erbij.


Thuisgekomen heeft ie draden gespannen en daaraan hangen ze nu, helemaal droog onderhand. 






Intussen gaat mijn breiwerk hier ook gewoon door.



In dit tweede pand wil ik in het bij pand een aansluitende patroon een net van elkaar overlappende V's maken, in allerlei kleuren, te beginnen met geel dus.

Ik ben weer op goede voet trouwens. Na de prik van een insect was mijn rechter sterk gezwollen, maar de volgende ochtend ging het al beter  en nu ziet ie er ook weer normaal uit. 
José is vandaag geopereerd aan haar gebroken enkel  en dat is goed gegaan. 


Uitdrukking van de dag. 

(Bij het zwemmen)


Een slok water binnenkrijgen. 


In het Frans heet dat: 



Boire la tasse .


(Letterlijk: het kopje leegdrinken)



P r e t t i g e   a v o n d. 

Bonne Soirée. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten