woensdag 24 juli 2024

Johanna heeft mijn trui gekregen.Hanneke en Bake kwamen op bezoek. Zij breit ook. Mireille is ook gebleven en er werd muziek gemaakt en gezongen.

 Goedenavond,  bonsoir.
Johanna vond een van mijn twee truien die ik mee heb erg mooi. Ze heeft hem gekregen,  hoewel ik eigenlijk slechte ervaringen heb met het geven van truien. Hoewel de mensen heel enthousiast zijn blijkt later dat ze hem toch niet of nauwelijks dragen. 


Johanna dolblij met de trui.

Deze zelfde trui bijvoorbeeld heb ik ooit gegeven aan Riet. Zij droeg hem uiteindelijk nooit en zei dat het toch meer bij mij past,  bij mijn manier van doen. Ze wilde hem toch ook weer niet teruggeven, maar toen ze enkele jaren geleden overleed kreeg ik hem alsnog. Ik heb 'm niet veel gedragen,  hij is mij ook iets te klein, maar omdat ie dun was had ik m met het oog op de warmte van de zomer uitverkoren om mee te nemen op reis. Maar nu is ie dan van Johanna geworden en ze belooft dat ze hem veel aan zal hebben. Als Johanna iets zegt, dan is het ook echt zo, volgens Michel. Michel zelf is ook zo'n voorbeeld van iemand die graag een trui van mij wou. Die heeft ie nog steeds en draagt ie ook nooit. Tot nu toe tenminste niet. Hij haalde hem wel voor den dag. 


Michel is iemand die gelovig is en van kippen houdt.


Bovendien hield hij toen al, en nog steeds van Johanna, die een Engelse is.

De trui gaat waarschijnlijk toch weer de kast in. Ik had voorgesteld dat ie de trui aan mij terug zou geven nu, maar na even geaarzeld te hebben wil hij m toch graag houden. Wie weet gaat ie hem toch een keer gebruiken als het weer winter wordt. 
Vandaag heb ik hier leuk zitten breien. Omgeven door kunstwerken van Michel was het hier een prima ambiance voor deze activiteit. Af en toe kon ik mijn breiwerk even uit handen geven.








Vaak vergiste ik me vandaag, denkend dat er echte mensen op die bank zaten.


Vanmiddag kwam er bezoek van Hanneke en Bake, een Nederlands stel dat hier in de buurt woont. Ze kwamen onder andere ook om mij te ontmoeten, daar Hanneke ook gek op breien is. We hebben het een en ander erover uitgewisseld, maar het werd vooral een muzikale middag. Isabel, een vriendin van Michel en Johanna, die ook gisteren gekomen is en een paar dagen blijft heeft mooi gezongen. Onder andere het corsicaanse liedje Ciuciarella.






Johanna had haar cello tevoorschijn gehaald en Bake rechts nam de gitaar ter hand.


Voordat de bezoekers kwamen hadden we lekker gegeten.




Maar nu, kwart voor acht heb ik alweer honger en ik weet niet of we nog iets krijgen. Straks eens even binnen kijken hoe de stand is.
En.....er is al een vervolg van deze reis gepland. Michel heeft namelijk een zoon, Tristan geheten, die  43 jaar geleden op de plek waar Michel toen woonde ook bij ons logeerde af en toe. Hij was toen een mannetje van een jaar of tien. 
Intussen hebben de dames me geroepen want ja hoor, er was te eten voor mij. Een salade met bloemen.





Michel,  die 's avonds nooit eet was even wandelen en kwam zojuist met heel veel humor weer terug. Wij zouden er samen een heuse show van kunnen maken. Op de status van WhatsApp is een theaterstukje van gisteren te zien. 
Zojuist hebben we een filmpje gemaakt waar deze foto een onderdeel van is.




Dit brengt meteen de.......


Spreuk van de dag. 




L'artiste doit avoir un double regard, terrestre et céleste.


De artiest moet een dubbele blik hebben,  een aardse en een hemelse. 


W e l t e r u s t e n.


Bonne nuit.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten