woensdag 14 september 2022

Het regent op de blog.

 Hellup. Zit op de plek om dit te schrijven, maar er vallen buitjes. En thuis is er vanwege dit weer bijna geen verbinding. Hopelijk valt het mee, anders wordt het een kort verhaal.



Een vriend, die altijd nauw betrokken is met mij, vroeg vandaag hoe het met mijn energievoorraad gesteld is, doelend op het feit dat het ook winter gaat worden. Dat was een goede vraag. Weliswaar denk ik aan Spanje om daar een tijdje te verblijven, maar dat zal niet de hele winter zijn.
Ben meteen aan de slag gegaan met mijn gereedschap om de omgeving van het tuinhuisje wat begaanbaarder te maken door wat bramen weg te maaien en andere struiken die een sta-in-de-weg vormen.
Ergens in de bramen achter het optrekje moest een stuk kachelpijp liggen die daar drie jaar lang heeft liggen weg te rotten. 


      Ja inderdaad, na wat gemaai kwam het kachelattribuut tevoorschijn.

Het materiaal waarvan de kachelpijpen vroeger gemaakt waren  is gelukkig heel degelijk, zodat de pijp er weer op kan zodra het nodig is om te stoken.


Tevreden over het werk dat ik verzet heb tot dusver.

Wat hout betreft kom ik hier niks tekort. Heb mijn eigen bos. Ook heb ik weinig nodig want het meeste stook ik boven in het tuinhuisje en dat is klein, met vele ramen en dus gauw warm.




Oei, er vallen weer druppels. Ik moet ophouden. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten