vrijdag 23 september 2022

Vanmorgen al een natte start? Beetje moe vandaag. De klerenzooi ingedoken en hout klein gemaakt..

 Nadat vannacht door mijn tuinhuisjesraam vele sterren en planeten van het firmament voor mijn ogen trokken kwam tegen de ochtend vanaf de zuidelijke horizon een grijze wolkenmassa over het land heen. Dit betekende: geen ontbijt op de veranda in het warme ochtendzonnetje, zoals de afgelopen dagen. In plaats van tot acht uur te blijven liggen, wachtend op de verschijning van onze warmtebron, ben ik rond zeven uur maar meteen uit bed gestapt om te constateren dat er zelfs al wat nattigheid uit de lucht kwam. Drie buiten hangende truien dus naar binnen en maar meteen met zagen en houthakken aan de gang gegaan.
Maar de motregen bleek maar een plaagstootje en weldra ontstond er prachtige wolkenspeling in de lucht.


Op de status van Whatsapp zie je de wolken magisch door met het blauw stoeien.

Het was even schrikken vanmorgen. Er lag een bericht voor mij in de berichtenbox van de rijksoverheid. Maar de DigiD werkte niet. Die vroeg om te updaten, en toen ik dat deed liep het vast op een foutmelding. Zulke dingen maken me helemaal zenuwachtig. Maar zoals vaak kon ik mijn toevlucht nemen tot computerPiet. Dankzij zijn  hulp was ik weer heel snel van de zenuwen af en kon ik ontspannen verder gaan met de dingen van de dag.

Omdat ik een kussenovertrek zocht voor in het bed van het tuinhuisje, dat ergens in de ongeordende klerenbende van de slaapkamer moest liggen ben ik onverwachts begonnen orde hierin te scheppen. Het bleek een prima bezigheid te worden, in afwisseling met het hout kleinmaken en naar de kachel boven brengen.


Daarboven lag van alles ingepropt. 




           .
       
Truien, handdoeken, mutsen, lakens, er kwam van alles uit die bovenkast.



Minstens tien petten of mutsen kwamen tevoorschijn.


Daar heb ik mijn hoofd wel naar staan voor dit soort kleding.

Blij dat ik begonnen ben met dit soort activiteiten. Als ik wil kan ik met het reorganiseren van de plek de hele winter bezig zijn. Maar ja, er zijn ook andere plannen.

Nu is het tien over zeven op de blogplek met uitzicht. Kijkend op weeronline.nl  begint de regen rond middernacht, maar ik was toch even onzeker of ik er nu al door overvallen zou worden.

Wel grijs maar nog geen regen.


Nee hoor, het is mooi droog gebleven. Morgen zien we wel hoe het dan gaat als het 's avonds regent.
Er is morgen jaarmarkt in Lamastre. Die zal waarschijnlijk voor een groot deel in het water vallen.
Een gezellige avond is mijn wens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten