woensdag 28 september 2022

Binnen brandt de kachel, maar buiten gaat het mis.

 Gisteravond was het dan zover. Voor het eerst dit seizoen werd de kachel ontstoken. Ik was benieuwd hoe de kachel in de caravan, waar het ingeregend had, het nu nog zou doen. Nou, het ging voortreffelijk, als vanouds. Hij was nog steeds goed luchtdicht te krijgen, zodat de hele avond een behaaglijke warmte het huis vervulde. En daarvoor was niet veel hout nodig.
Maar het stoken van het binnenvuurtje was  wel zeer slordig opgezet.
Toen de kachel goed en wel brandde en ik even naar buiten keek zag ik dit:



De boom waar de pijp op rustte was nog wel een dode den. Deze boom is vanwege zijn hars zeer snel ontvlambaar. Je zou haast zeggen op de bovenste foto dat de rook uit die boom komt.
Maar op het raakpunt punt is de pijp al heel erg afgekoeld. Dus waarlijk gevaarlijk was het ook weer niet.

Vandaag is het een heel afwisselende dag qua weer. Vanmorgen bij het opstaan leek het een regendag te worden, en zo besloot ik om  de kachel van het tuinhuisje ook in werking te stellen. Dat ging niet meteen want de pijpen en de kachel zelf moesten nog schoongemaakt worden. Sommige boogstukken waren half verrot, maar met wat nog goed was kon ik er toch een sluitend geheel van maken. En even later brandde de kachel als vanouds.

        Kachel twee in werking.

Op dit moment begint er weer een bui te vallen op de blogplek, maar voor er vandoor te gaan deze foto van hoe het blauw in de lucht komt en gaat vandaag.



Een laken dat aan de lijn hangt was nog nat, dus daarvoor hoef ik me niet te haasten. Wel voor de smartphone.


Tot morgen.


Oh ja, op de status van Whatsapp is het filmpje  van de gevallen kachelpijp van gisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten