vrijdag 9 september 2022

Begonnen met de beklimming van het Centraal Massief.

 Op ruim achthonderd meter boven de zeespiegel sta ik nu met mijn tentje. De beklimming van het Centraal Massief is begonnen na het verlaten van het riviertje de Doré. Na twee dagen het tegen de stroom in gevolgd te hebben was de hoogte al zeshonderd meter toen het serieuze werk vanmiddag begon. Het klimt nog tot ongeveer duizend meter,  heb ik gezien, dus het schiet al aardig op. Daarna, herinner ik me van andere keren, gaat het een tijdje met vals plat op en neer om op een gegeven moment weer af te dalen naar de rivier de Loire, die het plateau doorsnijdt. Daarna moet ik van zeshonderd meter weer naar de duizend, om na nog eens dertig kilometer hoogvlakte naar beneden te duiken richting Lamastre.
Nog negenennegentig kilometer volgens Bartje's GPS.
Het was mooi rustig en vredig fietsen vandaag. Opgestaan toen het licht werd en toen meteen vuurtje stoken, ontbijten, inpakken en wegwezen. Het was maar acht graden daar tussen de bomen, dus even een uurtje doorfietsen naar een zonnig plekje om daar de administratie te doen leek me een goed idee. Een zogenaamde "Belvedère",wat een plekje met uitzicht betekent, was zeer geschikt daartoe, daar het ook nog in de zon lag te baden.


Vanaf de "Belvedère" gezien.

Het riviertje de Doré.
Op de status zie en hoor je bewegend water.



Tijdens mijn eetpauze kwam deze charmante kinderjuf een praatje met me maken alvorens ze zich om haar kinderen bekommerde.


Kwart voor acht nu en nog veertien graden. Nu de zon achter de bomen schuil gaat wordt het tijd om een trui aan te trekken.



Een ruimtelijke plek met een ver uitzicht.




Daar waar de wolk de heuvel raakt begint ongeveer de hoogvlakte.

Mooie dromen wens ik u.

           B o n n e s     r è v e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten