zaterdag 10 september 2022

Op de hoogvlakte was een markt en ik mocht een mooie bijdrage leveren.

 Het was half elf vanmorgen toen ik door Craponne, het eerste stadje van mijn traject door de hoogvlakte, kwam en zag dat daar een markt gaande was. 





Prima tijd om gebruik te maken van deze zich onverwachts aandienende gelegenheid om mijn accordeon weer eens uit de koffer te halen.
Mijn oor hield zich redelijk gedeisd en het optreden ging heel goed. Fijn om weer te mogen constateren dat mensen blij werden van mijn muziek en van mijn kleuren. In ieder geval de vrouw tegenover me die edelstenen verkocht. Ze kwam met de uitdrukking "enchantée", wat letterlijk betoverd betekent, maar zij merkte op dat in dat woord "chant" zit opgesloten en dat is Frans voor lied. Met andere woorden, zij werd betoverd door mijn lied.
Mooi zo'n compliment en bovendien is dit een idee om op een nieuw spreukenbordje uit te werken.

In het stadje viel mij deze muur op.



Van oudsher is deze streek het centrum van het kantweefsel en dat hebben ze zo mooi weergegeven.
Het stadje ligt op iets minder dan duizend meter hoogte, maar op weg ernaartoe kwam ik er overheen.



Het was een goede warmworder voor mij die vanaf ruim achthonderd meter mocht starten vanmorgen. Onderweg een huis met een indrukwekkende massa ijzer eromheen gezien, maar er liep ook vee, een hond, en de bewoner zelf.




Wat een schatje hè!

Zoals aangekondigd gisteren moest ik na zo'n twintig kilometer hoog fietsen het valse plat  tijdelijk verlaten om naar de rivier de Loire af te dalen, die het Centraal Massief doorsnijdt.




En nu ben ik bezig om opnieuw uit het dal te klimmen. Het begin is gemaakt en morgen kan ik opnieuw mezelf lekker warm fietsen om er weer bovenop te komen.
Mijn tent staat aan wat heel vroeger de weg was. Vaak worden die stukken weg gebruikt als parkeerplaats, maar hier hebben ze barrières opgeworpen. Voor mijn kamperen is de berm daarom geschikt, er komt geen auto langs.



Mijn fiets geparkeerd tegen de barrière. Op de achtergrond zie je mijn tent.
Op status staat een filmpje hierover.

Kwart voor acht inmiddels. Ik ga weer een trui aantrekken en wens u een fijne avond.

B o n n e     N u i t.




Een eekhoorn en een champignon in het bos waar ik picknickte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten