woensdag 7 september 2022

Onweer, regen en prachtige luchten.

 Vandaag was ik zeer onder de indruk van het schouwspel der luchten.
Enerzijds kwam een onheilspellende grijze massa me achterna, maar links voor me schitterden indrukwekkende stapelwolken aan het firmament.


Prachtige wolken in het vooruitzicht.




Opdringende grijsheid achter me.


 Ik hoopte de nattigheid voor te blijven, maar enkele kilometers voor Vichy, waar ik koffie wilde drinken werd ik alsnog achterhaald.
Niet gezeurd, regenpak aangedaan en de meest kwetsbare spullen uit mijn bagage ingepakt.
"Slecht weer om op fietsreis te zijn", zei de cafébaas toen ik aan tafel zat en de krant die daar was onder mijn ogen had.
"Het kan heus niet altijd zonnig zijn", was mijn reactie.

Het bleef bij een buitje regen voorlopig. In Vichy waren reusachtige trottoirs waar fietsers en skeelers en vooral veel loopvolk zich op voortbewogen. Blijkbaar was het ook zo gemaakt voor de vele scholieren die ik er tegenkwam. Het was een gezellige bende.


Mooie kleding draagt die linkse mevrouw.

Het was pas half drie toen ik mijn kampeerplek voor vanavond en vannacht gevonden had. Het is net als gisteren weer een ruime plek met uitzicht naar alle kanten en vooral op die mooie wolken die me maar blijven boeien vandaag.
Bijtijds gegeten, want de middagboterham had ik overgeslagen. Toen ik een uur geleden even zat te breien kwam er onweer en nodigden de regendruppels me uit om binnen in de tent met de blog aan de gang te gaan. Maar voordat het zover was kon ik nog een filmpje maken voor de status, waarvan deze foto deel uitmaakt.


Zie status om meer lucht te krijgen.







Nog 186 kilometer heb ik  te fietsen tot de tandarts. 

Een prettige en misschien wel flitsende avond gewenst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten