dinsdag 27 september 2022

Wim, Bruno en Stefan getroffen op markt. Wim toont zijn toverkunst.

Dinsdag marktdag. Naar Lamastre gegaan, maar ditmaal zonder accordeon. Wel met minstens tien kilo aan kapotte of niet te gebruiken kleding. Resultaat van de opruiming die in gang gezet is op Les Costilles. Halverwege staan er twee vuilnisbakken waar alles gemakkelijk in kon.
De bedoeling was tevens naast het doen van boodschappen om Bruno en Stefan te ontmoeten en Wim.
Dat is gelukt. Na eerst Wim geholpen te hebben met het afbreken van zijn stand zijn we met zijn vieren koffie gaan drinken. Wim liet onder andere zijn goocheltruc zien: het wegtoveren van een muntje. Ik kende het al van een tijdje geleden, maar nu mocht Stefan het raadsel oplossen.


Wim drukt het muntje hier stevig  in zijn arm, Stefan moet twee keer blazen en dan moet het muntje weg zijn.



Geen muntje meer, hoe kan dat nou?
Het hele filmpje is te zien op de status van Whatsapp.

Op de markt sprak ik nog even met een handelaar die manden uit Madagascar verkoopt. Hij vertelde dat hij vrijdag in het vliegtuig stapt om naar dat land te gaan en daar zijn inkopen te doen. Hij blijft veertig dagen. Een mooi vooruitzicht, hij had er zin in. 


Alvorens naar de markt te gaan ben ik ervoor gaan zitten om een plan te maken voor de voortzetting van de trui: tekenen, uitrekenen enzovoort. Voor zoiets moet ik mezelf echt pushen, ik ben niet zo'n planner. Maar een concept-tekening staat nu op papier. Waarom ik daar van tevoren zo moeilijk over doe snap ik ook niet. Het is juist heel boeiend om iets ingewikkelds te maken. De tekening ligt thuis en ik zit op de blogplek, dus een foto ervan laat nog even op zich wachten.

Bij het begin van deze dag speelde de zon de hoofdrol. Gezeten op mijn balustrade zag ik hem steeds dichterbij komen en tenslotte verschijnen.





Nu schijnt ie heerlijk warm op mij, na wat voortrekkende wolken.
Ga nu verder van die zon genieten thuis. Een prettige voortzetting van de dag is mijn wens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten