donderdag 29 september 2022

Mislukte poging om vandaag tournee te beginnen. Morgen misschien aanloop Spanjereis

 De weerberichten voor de komende week zijn goed. Een tournee moest maar eens beginnen, vond ik vanmorgen. Morgen de markt van La Voulte, dat veertig kilometer in de richting van de Provence ligt. Het is echter niet gelukt om alles rond deze tijd, half vijf, klaar te hebben.
Nu zou ik moeten vertrekken om in de buurt van La Voulte neer te strijken en mijn kamp op te slaan. 
De moeilijkheid zit er namelijk in dat de tournee , die in principe een dag of tien duurt, uit zou kunnen lopen in een doorreis naar Spanje. Voor het geval dat moet ik hier het zaakje achterlaten voor pakweg een maand of drie. En dat vergt wat meer voorbereiding. Onder andere moest ik beslissen welke kleuren katoen meegaan om onderweg de trui verder af te maken.



De concepttekening voor het ontwerp is klaar.


De omtrek van de Kundalinifiguur is in potlood dunnetjes getekend. Normaal gesproken heeft een mens zeven chakras, maar dit is er een met vier. Het is vrije expressie en het fijne is dat ik alles mag doen op mijn eigen manier. Er komen ook pijlen tevoorschijn die aan beide kanten naar buiten wijzen. Vraag me niet wat het voorstelt, maar dat leek me wel leuk, en dus doe ik het. De kleur van de pijlen lijken groene tinten te worden, voor zover ik dat nu kan bekijken.

Maar behalve breien zijn mijn geplande bezigheden in de nabije toekomst vooral fietsen en lol trappen met de accordeon, aannemend dat ik zelf ook weer hoor wat er uit mijn instrument komt. De eerste markt zal nu zaterdag zijn, maar waar dat weet ik nu niet. Eerst maar eens zien dat ik morgen weg kom, na eerst natuurlijk een bezoek aan mijn buren Yvon en Olivier om mijn mogelijk vertrek aan te kondigen.
De andere buurman, Dédé, die nu inmiddels bijna twee maanden in het ziekenhuis ligt, komt waarschijnlijk komende week naar huis. Voorwaarde was dat er aanpassingen zouden komen aan en in zijn huis, en dat is gebeurd. Ook krijgt hij een apparaatje zodat als hij mocht komen te vallen er hulp ingeschakeld wordt.


Langs de muren is er nu houvast.



Vanmorgen druppelde het een beetje bij bewolkt weer en ging het kacheltje in het tuinhuisje weer even aan.



Behalve voor warmte zorgde het kacheltje ook voor theewater en warm water voor de was.



Een paar felle opklaringen zorgden ervoor dat de was al snel redelijk droog is geworden.

Op dit moment valt er echter toch weer nattigheid op mijn blogplek, het moment van schrijven is dus goed gepland want de wapenfeiten van vandaag tot nu toe zijn beschreven.
Een goede voortzetting van deze dag is mijn wens.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Gert / buurman
    Wanneer kom je terug naar NL ? Te mooi in France/Spain?
    Groetjes
    Monique en Ton (Spes)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo ver denk ik nooit vooruit. Ik vind het leuk dat jullie de blog lezen. Ook zet ik elke dag een filmpje op de status van Whatsapp. 0626993155

      Verwijderen