woensdag 21 september 2022

de bramen gehaald, operatie Kees geslaagd.

 Vanmorgen kreeg ik bericht van Marion dat haar echtgenoot Kees met succes geopereerd is aan zijn hart na een ingreep van zeven uur. Dat is een pak van mijn hart.
Deze ochtend ontwaakte ik in het tuinhuisje. Daar was ik gisteravond al snel heen gevlucht nadat mijn ongewenste gasten in het kamertje naast me aan het knikkeren leken, zo fel en geestdriftig waren ze bezig. Het voornemen om vandaag de zaak daar eens leeg te ruimen en te kijken waar ze mee bezig waren is vandaag niet ingewilligd. Een ander voornemen wel. Al zeker vier jaar geleden had ik wat essen geveld en het gezaagde hout daar beneden in het ravijn opgestapeld.
Aangezien ik sindsdien geen winters meer op deze plek heb doorgebracht is het hout al die tijd blijven liggen en helemaal niet zichtbaar meer, want overwoekerd door bramenstruiken.
Vandaag trok ik de stoute schoenen, dat wil zeggen laarzen aan en ben heel voorzichtig de schuine helling af gegleden, me vasthoudend aan een pluk gras of een bremstruik, ondertussen turend naar waar ongeveer de plek moest zijn waar ik toen de stapel gemaakt had.
Toen ik het gevonden had ben ik heel voorzichtig al die balkjes naar boven gaan gooien, goed uitkijkend om niet te vallen. Dat gooien moest ik ongeveer vijf keer herhalen tot het hout boven op de vlakte was, waar ik ze verticaal neerzette om ze zoveel mogelijk zon te geven.



De helft vanmorgen gehaald, de andere helft vanmiddag.



De hele oogst staat hier te drogen.

Het harde (essen)hout zal binnen de kortste keren droog zijn, zeker als ik morgen met de bijl de stukken in vieren of zessen ga splitsen.
Het voornemen om met het hout bezig te gaan maakt deel uit van de voorbereiding op koudere en nattere tijden. Zaterdag wordt er al regen verwacht.
Er is ook nog wel een voornemen om naar Spanje te gaan en/ of een toernee te maken naar de Provence, maar veel regen en kamperen is geen goede combinatie. Bovendien heb ik de smaak te pakken van het hier zijn op deze geweldige plek, die ik weer ten zeerste waardeer.

De vlinderstruik is nu juist in volle bloei, wat eigenlijk toch in juli of augustus moet zijn? Een waar insectenleven speelt zich erop en eromheen af. Een mooi filmpje heb ik ervan gemaakt dat op de status van Whatsapp te zien is straks.


Wat is de naam van dit mooie insect?



Een prettige avond is mijn wens. Ik ga weer slapen straks in het tuinhuisje, vanwaaruit ik het vanmorgen zo licht zag worden:

    


        W  e  l  t  e  r  u  s  t  e  n         straks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten