maandag 21 november 2022

Twee Duitse wandelaars voegen zich bij ons. Diner verzorgd door Marc 1 en mij.

 Er zijn vandaag twee Duitse wandelaars bij gekomen in onze herberg, en nu zijn we met zijn vieren.

Rechts Marc 1, die gisteren aankwam, in het midden René, links Marc 2.

Deze drie kennen elkaar al van een vorige herberg waarin ze samen waren.
We hebben zojuist uitgebreid en lekker gegeten met zijn vieren.
Marc 1 maakte een gevarieerde salade, terwijl ik voor de bloemkool zorgde, uiteraard vergezeld van aardappelen.

Marc had vanmiddag een installatie geregeld, waarop we via zijn of mijn smartphone de wedstrijd van het Nederlands Elftal konden zien.




Via mijn app van de Nederlandse televisie dacht ik de wedstrijd te kunnen bekijken, maar helaas, de uitzendrechten waren zo dat de uitzending via mijn locatie niet bekeken kon worden. Maar Marc had daar iets op. Er is een site die me verbindt met de Duitse tv.
En zo kon ik dus wel getuige zijn van hoe Oranje met een beetje geluk de eerste wedstrijd won, terwijl de anderen af en toe kwamen informeren hoe het erbij stond. 

Vanmorgen zijn Marc en ik samen naar Redondela gewandeld om er koffie te drinken en boodschappen te doen.
Er bleek net de tweewekelijkse markt aan de gang te zijn. Jammer dat ik het niet wist, anders had ik daar wel even accordeon kunnen spelen, daar was de markt groot genoeg voor.





Er zijn vooruitzichten dat het eind van de tunnel van donkere regenluchten in zicht komt. Vanaf aanstaande vrijdag is er een zonnetje op de tabel van Weeronline te zien, vergezeld van nog maar weinig of geen regendruppels.






Dit betekent dat ik dan mijn reis naar het zuiden weer voort ga zetten. Heb ik wel zin in, hoewel het verblijf in deze herberg me ook prima bevalt.
Maar ik wil rond de Kerst aan de Costa del Sol zijn en bovendien wil ik in Lissabon die hele aardige Leo bezoeken, die hier afgelopen dinsdag was. Ze schreef vandaag dat ze gisteren in Santiago de Compostella is aangekomen.


Leo op het grote plein, na het bereiken van haar doel.

Half tien inmiddels,  de drie huisgenoten zitten in de keuken nog gezellig te buurten. Marc 1 rolt ondertussen over de vloer over een cilindervormig voorwerp ter massage van zijn rug.





Zelf heb ik er vanmiddag ook op geoefend. Mijn rug vertoont namelijk ook af en toe wat strubbelingen.
Op de status van Whatsapp zie je Marc zijn oefeningen doen.

Maar straks lekker naar bed, waar ik goed in slaap, net als in de tent overigens. Die was gisteravond de doorweekte wei in gewaaid. Gelukkig kwam ik daar op tijd achter. Nu is ie eindelijk ongeveer droog en klaar voor hergebruik einde deze week, mits het programma niet verandert.

Een fijne avond gewenst.

B u e n a s    T a r d e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten