dinsdag 1 november 2022

Fietsen naar Santiago op de vrachtwagenroute. In een café dezelfde wandelaar van gisteren ontmoet. Geklommen naar een col van 1150 meter. Kamperen vlakbij Burgos op verlaten industrieterrein.

 Goedenavond.
Vlakbij Burgos ben ik vandaag uitgekomen en mijn tent staat dit keer wat minder romantisch, maar wel praktisch. 



Op dit terrein staan nog de restanten van een oude fabriek. De poort stond wijd open. Na even getwijfeld te hebben en me ervan verzekerd niet ingesloten te worden als iemand de poort zou sluiten ben ik overstag gegaan. Een beetje verderop onder een grote wilgenboom leek het me de beste plek, niet erg zichtbaar vanaf de weg en ook niet erg bevattelijk voor wind.
Naar Burgos, een van de hoofdsteden op de Santiagoroute was het nog acht kilometer, stond er iets tevoren te lezen. Dat had ik nog wel kunnen halen, maar als je niet voor een hostal kiest zoals ik zou het nog ver fietsen zijn om achter de stad een kampeerplek te vinden. Bovendien zou ik dan geen tijd hebben om er even te verwijlen. Morgen is het daar nu wel een goed punt voor de koffiepauze.


In het café van vandaag was het een drukte van jewelste, wat ook kwam omdat het Allerheiligen is en nationale feestdag in Spanje. Op de foto is het even wat rustiger maar je ziet hoe goed de organisatie hier is met de koffiespullen op de bar.
Toen ik de koffie op had en naar de uitgang liep zag ik een pelgrim juist naar binnen gaan. Die ga ik even begroeten, bedacht ik. Laat het nou dezelfde man zijn die ik gisteren ook sprak ergens midden in de wildernis en in een gierende wind!

Ontmoeting gisteren.

Ontmoeting vandaag.

Veel sneller dan lopen gaat mijn fiets dus niet. Maar ik moet er bij zeggen dat het sinds de eerste ontmoeting alleen maar bergop ging en ik ook heel vaak naast mijn fiets heb gelopen en me dan meer een echte pelgrim gevoeld.
Uiteindelijk werd vandaag een col van 1150 meter bereikt. Daarna een beetje dalen maar niet veel. En er stond toen weer heel veel wind, net als gisteren op het eind. En ook weer heel veel vrachtwagens. Je zou kunnen zeggen dat ik op de pelgrimsroute  van vrachtwagens fiets.


Op naar Santiago de Compostella. 

Links op de bovenste foto zie je de veel rustigere wandelroute. Daarop heb ik vandaag heel wat mensen zien lopen.



Bewegende beelden zijn te vinden op de status van Whatsapp.

Vandaag ondanks het vele klimmen toch 37 kilometer afgelegd, zodat ik prima op schema ben om over dertien dagen het einddoel der pelgrims te halen.

Gelegerd aan de poorten van Burgos nu.

Het weer heeft zich tot nu toe prima gehouden. Geen regen zoals die voorspeld werd. Rond zes uur zag je vanaf mijn plek dit plaatje als je naar het oosten keek.



Onderweg was er onverwachts een mooi fonteintje, precies tegenover het zaakje waar ik om water vroeg. Maar behalve om te drinken en eten mee te koken kun je met water ook wassen en zo kan ik morgen met schone armen en benen die mooie stad en verder richting het westelijke eindpunt van Spanje.




Hieronder vanuit de lucht gezien de plek waar ik nu zit en waarvandaan ik u nog een prettige avond wens.

B u e n a s    T a r d e s .



Geen opmerkingen:

Een reactie posten