zondag 27 november 2022

Regen op de tent, maar zonnig gemoed.

 Zoals aangekondigd werd het inderdaad een regendag vandaag. Mijn besluit om niet verder te fietsen was goed, vooral ook omdat ik het in de tent best goed naar mijn zin had.
Vanmorgen voordat de regen begon kon ik nog thee zetten op een vuurtje, vanavond deed het campinggasje zijn werk om het eten op tafel te brengen.
Een dorp met een café en een bijbehorende winkel was op gepaste afstand van maar twee kilometer, dus dat betekende een welkome afwisseling van het thuis zijn.



In het zaakje werd ik meteen met warme belangstelling begroet en men maakte zich zorgen over mijn blote voeten in mijn sandalen.
Is inderdaad een beetje koud, maar het regenwater loopt er zo gemakkelijk langs af en ik hou mijn sokken droog die ik verder de hele dag wel aan heb.
De mensen hier in Portugal zijn erg vriendelijk en dat geeft het gemakkelijke gevoel dat ik er mag zijn wie ik ben.
Gisteren bijvoorbeeld toen ik het pad in wilde lopen  het bos in om er een plekje voor de tent te zoeken kwamen plots twee fietsers van hun rijwielen af en riepen mij. 
Het hadden fietsende agenten kunnen zijn die mij gingen berispen, maar zij vroegen of ze een foto van mij mochten maken. Dat mocht natuurlijk, en meteen daarop gaf ik hen mijn apparaat in  handen met het volgende resultaat.



De mensen in het café zochten voor mij het weerbericht uit voor de komende dagen: Regen, regen en regen, maar verder richting Lissabon was er minder voorspeld. Ik denk dat het wel mee zal vallen. Morgen en dinsdag zie ik af en toe een buitje voor me.
Voor woensdag lijken het weer vette druppels te worden.
Er was volop gezelligheid tussen de mensen in het café en er werd wijn gedronken.



Zelf had ik de krant weten te bemachtigen en met behulp van wat opgezochte woorden kon ik de inhoud redelijk snappen.
Maar plots, toen het één uur was, stond iedereen op, ging de televisie uit, waarop ik nog wat van het voetballen had kunnen zien en begreep ik dat ik snel het krantlezen moest afronden, betalen en wegwezen.
Niet erg hoor. Even later was ik weer bij de tent, die trouw op mij stond te wachten.



Na een regenpauze kletterde het vanmiddag weer volop op het dak. Een impressie van het binnenleven zie en hoor je vandaag op de status van Whatsapp.

Inmiddels is het zeven uur in Portugal, maar acht uur in Nederland.  De wedstrijd van Duitsland tegen Spanje kan ik bekijken op de Duitse zender. Dus ook vanavond zal ik me wel vermaken.

B o a    N o i t e  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten