donderdag 17 november 2022

Uitgenodigd in Lissabon. Nieuwe gasten vandaag. Samen gekookt en gegeten met Denise.

 Ola, Buenas Tardes. Op dit moment zit ik met Bob en Denise in de keuken.






 Twee nieuwe gasten die vanmiddag arriveerden. Denise is Duitse en loopt van Porto naar Santiago, terwijl Bob, Amerikaan, er na vierenvijftig dagen lopen om precies te zijn 1162 kilometer op heeft zitten. Hij is gestart in Granada, Zuid-Spanje, en dwars door de Spaanse hoogvlakte gelopen tot hier, vanwaar hij nog zeventig kilometer te doen heeft tot Santiago de Compostella.
Het meest heldhaftige van hem vind ik dat hij achtenzeventig jaar oud is, iets wat je hem helemaal niet zou geven.



De meesten van de mensen die gisteravond er waren zijn vanmorgen weer opgestapt. Dat gebeurde net als gisteren bij het afscheid van Emmanuel in de  regen.



Maar vandaag viel de regen in buien en zelfs heb ik de zon nog even gezien.

Gisteravond tijdens het avondeten had ik mijn accordeon erbij gehaald en dat viel in goede aarde. Vandaag werden mijn klanken ook weer met enthousiasme begroet. Denise maakte ook kennis met het instrument.




Denise en ik hadden samen gekookt. Mijn aandeel was bloemkool met aardappelen, terwijl zij een mooie kleurrijke samenstelling maakte van paprika, spinazie, salade en noten.






We waren blij dat Bob ook meehielp met eten, zodat er niet teveel over is wat bewaard moet worden. Op de status van Whatsapp zie je Denise in actie.
Gisteravond was het nog heel gezellig met 
Leo uit Lissabon. Ze had heel veel oog voor de trui die ik aan het breien ben en klom ervoor op een stoel om er een foto van bovenaf van te maken.






Toen ze mijn route zag die ik door Portugal wil maken wees ze me erop dat ik bij haar langs moest komen in Lissabon, wat ik een mooi vooruitzicht vind.
Ondertussen ben ik er nog niet uit wat ik het beste kan doen in verband met het weer. Het leek er gisteren op dat vanaf volgende week  donderdag kamperen en fietsen weer doenlijker zou worden, maar vandaag vind ik daar weinig van terug. Misschien moet ik dan toch maar eerder hier gaan en hopen dat het zuidelijker wat beter is. Voorlopig heb ik dus maar voor één dag bijgeboekt.
Vandaag in een café kon ik uitgebreid de krant lezen.

De titel van het artikel:
November noteert tot nu toe al twee keer zoveel regen als de hele novembermaand van vorig jaar.

Ook vond ik Van Gaal terug, met zijn uitspraken over het Nederlands Elftal dat we best een heel end kunnen komen in het WK met een beetje geluk.




Nou mensen, ik leg mijn oor maar weer eens neer op mijn kussen en een goede nacht is mijn wens.

     B u e n a s     N o c h e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten