woensdag 26 april 2023

Één van mijn truien gaat naar Rosie. Moest nog wat aan gesleuteld worden. Aan fiets ook: Kapotte spaak vervangen. Groot feest bij Rosa in Barcelona.

 Goedenavond.
Gisteren op de markt kwam ik Rosie tegen. Al sinds ik haar ken, en dat is al zeker twintig jaar, vraagt ze mij of ze een trui van mij mag krijgen.
Tot nu toe zei ik altijd nee, want ik heb slechte ervaringen met het geven van truien aan vrienden en vriendinnen. In de praktijk worden ze  namelijk toch bijna  nooit gedragen.
Maar nu heb ik een trui die een beetje gekrompen is in de wasmachine. Dat was in Barcelona toen ik bij Rosa was. Hij is weliswaar nu heel schoon geworden, maar net iets te klein voor mij. Dus ben ik gaan denken wie ik ermee blij kan maken.
Maar met alleen denken kom je er niet altijd. Gisteren was toevallig Rosa ook op de markt en toen wist ik het meteen, dat ik het haar aan zou bieden. Aanstaande dinsdag op de volgende markt neem ik hem mee, heb ik afgesproken met haar. Er zijn wat steekjes los gegaan aan die trui en vanmorgen ben ik begonnen met herstelwerkzaamheden. De hiervoor geschikte kleuren wol kon ik ongeveer wel vinden.


De voorkant of de achterkant.



De achterkant die ook voorkant kan zijn.


De gisteren gekochte geraniums staan al te pronken op het terras voor de caravan, alvorens ze in grotere bakken worden gezet.


Gisteren op de terugweg van Lamastre hoorde ik een knal bij mijn achterwiel. Dat moest een gebroken spaak zijn, en dat was het ook. Ik ben vanmiddag maar meteen gaan sleutelen, nog voordat ik er tegenop ging zien dat ik dat moest doen.



De gebroken spaak eruit gehaald.




In een klomp binnen zit onder andere een hele voorraad gebruikte spaken, die ik verzameld heb uit afgeschreven wielen.


Deze heeft ongeveer dezelfde lengte.

Nu ik toch bezig was heb ik ook de banden maar verwisseld. Degene die erop lag was erg versleten.
Afgelopen zondag was het groot feest in Barcelona. Daar was ik een maand geleden, te gast bij Rosa. Het feest was ter gelegenheid van de Heilige Jordi. Ze stuurde me een filmpje van de festiviteiten en dat staat nu op de status van Whatsapp.





Nu ga ik gauw afsluiten. Niet dat er regen dreigt, maar de batterij van de smartphone is bijna leeg.

Een fijne avond is mijn wens.

B o n n e    S o i r é e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten