donderdag 6 april 2023

In de mineur vanmorgen bij het opstaan. Geen gemene wind meer fietsend door een mooi landschap. Geweldige kampeerplek.

 Goedenavond. Bonsoir.
Een hele mooie plek met zon, uitzicht en weinig wind is mij toegevallen.
Ik wist dat het heel mooi was in deze omgeving omdat ik er al vaak doorheen gefietst ben. Meestal had ik dan wel een programma dat er ergens een markt was die ik wilde halen, maar daar ben ik op deze reis nog niet op ingesteld. Ben redelijk vroeg gestopt in de wetenschap dat het landschap vijf kilometer verderop wat minder mooi is. Ook ben ik er de hele dag op gaan letten hoe mijn knie zich gedraagt. Afgelopen nacht was hij onderwerp van grote zorgen omdat hij weer meer opspeelde dan gemiddeld. Bovendien deed mijn andere knie nu ook mee met de malaise.
Donkere wolken zag ik dus aan de horizon terwijl de maan de nacht zo mooi verlichtte. Het idee dat ik het reizen voortaan wel kan vergeten als het zo doorgaat, en niet alleen het reizen maar het hele leven wat ik nu leid. Als ik thuis ben op 'mijn berg' moet ik toch minstens twee keer per week naar Lamastre fietsen voor boodschappen. Dat is zes kilometer heen en zes kilometer terug en terug is dat een flinke klim.
Maar een vriend herinnerde me vanmorgen eraan dat er tegenwoordig elektrische fietsen bestaan. Oh ja, dat is dan toch nog een oplossing als straks de nood aan de man komt.
Maar zoals vaak zag ik het toen ik eenmaal op was niet meer zo duister in. Zo in het dagelijks leven merk ik weinig abnormaals aan mijn knie.
Met fietsen merk ik het af en toe, maar het is in ieder geval niet zo dat ik mijn trappers bijna niet rond kan krijgen. Dat dat nu wat moeilijker gaat ligt niet aan mijn knieën, maar aan de trapper.
Enfin, er was vandaag ook weer plaats voor grapjes. Ergens op de weg stond er een tekst, in het Nederlands: Eet
                              meer
                              vis.
In  deze omgekeerde volgorde stond het op de weg.



Vooral om het laatste woordje vis moest ik lachen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een van de middenstrepen van de weg .


Zometeen komt het filmpje dat ik hiervan gemaakt heb op de status van Whatsapp.

Nu komen nog een paar foto's, gemaakt vanaf hier waar ik woon met mijn tent.






Zoals ik al schreef is het hier rustig met de wind, en dat was het op de weg ook vergeleken met gisteren en de dagen daarvoor. Dit geeft ook rust bij mij in de gelederen. Van wind word ik gejaagd, je moet alles in de gaten houden, op je qui-vive zijn. Het verkeer was ook veel minder.

Voor wie het nog niet weet, de paasdagen komen om de hoek kijken, samen met de lammetjes. 



Een fijne avond is mijn wens.

B o n n e    S o i r é é .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten