vrijdag 21 april 2023

Michel kwam op bezoek.

 Grote druppels, die gisteren begonnen te vallen op mij en op mijn smartphone noopten mij om snel naar huis te fietsen en mijn " prettige avond" en "bonne soirée" maar achterwege te laten in de blog.
Maar ik hoop dat het toch een prettige avond geweest is, hoewel zeker niet voor iedereen. Ik las namelijk dat Feijenoord het bijna gered had in de Europa League tegen AS Roma en dat het op het eind van een enerverende wedstrijd toch nog mis ging. Zoiets kun je beter achteraf lezen, zoals ik, dan voor de televisie meemaken.
Vandaag is Michel Bourlier, mijn tijdelijke buurman, op bezoek geweest. Dat hadden we gisteren afgesproken. Omdat ik in het tuinhuisje boven vertoefde had ik voor hem een loper van schoeisel neergelegd om hem de weg te wijzen.


Deze loper wordt ook nog per video uitgelegd op de status van Whatsapp.

 Bovendien had ik op een bordje van leisteen geschreven waar ik was.






Maar om elf uur was hij er niet, om half twaalf ook nog niet. Om kwart voor twaalf naar zijn vrouw geappt en toen bleek dat hij er net achter kwam dat wij die afspraak hadden. Ook weer een man met wat geheugenproblemen.
Mijn voetsporen waren inderdaad nuttig, want het leistenen bordje was door de wind van de deurklink van de hoofdcaravan gewaaid.
Het was goed elkaar weer eens te ontmoeten. We zijn het er vooral over eens dat het in het leven belangrijk is voeding te houden met de spirituele bron. Maar Michel vindt wel dat het daarbij noodzakelijk is dat ik de bijbel lees, wat ik vrijwel niet doe. Maar wat niet is, kan komen, zeg ik dan. Ik probeer altijd te doen wat er in me opkomt, en als dat is dat ik straks een stukje bijbel ga lezen doe ik dat. Maar als ik daar geen aandrang toe voel hoeft dat ook niet, vind ik.
Er zijn wel meer verschillen, maar wat ons bindt, daar gaat het om.


Michel voor zijn huis. Ik was met hem meegelopen toen hij weer terug ging.


Vandaag was wat het weer betreft weer eens een dag om het vuur in de kachel  te ontsteken. Fijn dat ik genoeg hout binnen heb om dat nog een paar keer te doen in deze nadagen van de winter.


Een grijze lucht aanschouwen vanuit een warm huisje doe ik graag.



Ligt daar een stuk weggewaaid plastic? Bij nadere beschouwing is het een tulp.


Een groot deel van de blog heb ik nu thuis geschreven in een zogenaamde kladblog. Nu ga ik maar eens naar de plek om een en ander te versturen.
Een beetje zon hier en de lucht ziet er nu richting Lamastre zo uit:




Nu geen regendruppels die me naar huis doen snellen, dus tijd om u een prettige avond te wensen.



B o n n e    S o i r é é .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten