zaterdag 8 april 2023

Twijfel over dag blijven ja of nee weggenomen door een motorzaag. Word crazy van de wind: Van armoe gaan spelen in Bagnols sur Cèze.

 Goedenavond. Bonsoir.
De twijfel of ik vandaag nog een dagje zou blijven ja of nee op mijn mooie rustige plekje werd weggenomen toen rond acht uur vanmorgen iemand in de buurt met een motorzaag bezig ging. Eigenlijk was ik daar wel blij mee, want het vertrekken voelde toch sterker dan het blijven en ik had anders flink moeten zijn om te kiezen voor het verlaten van dit mooie plekje. Nu met deze muziek erbij plus de aanwezigheid van iemand in de buurt was het een veel minder prettige plek geworden.
Het fietsen was echter ook een opgave omdat de noordelijke wind weer volop was gaan blazen en ook veel kou op mijn lijf bracht. De dikke wintertrui alleen was eigenlijk niet genoeg. Daarbij was het op de smalle tweebaansweg een drukte van jewelste. Twaalf kilometer was het traject tot Bagnols sur Cèze. Daar heb ik al regelmatig op zaterdagen gespeeld en dit leek me ook nu een betere bezigheid dan me gek laten maken van het rijden tegen de  wind die ook weer vlagerig was.
Maar in de vroeger zo drukke en levendige voetgangerszone was het een dooie boel, die mij ook niet inspireerde om daar mijn dag door te brengen. 





Na de koffie besloot ik dan toch maar met blik op oneindig de wind op te gaan zoeken. Maar ik werd door de auto's zo ongeveer van de weg gereden en door de wind er afgeblazen. Goed en wel het plaatsje uit ben ik weer rechtsomkeer gegaan en heb me in de winkelstraat geïnstalleerd. En dat beviel me toch veel beter, ook omdat ik meteen positieve reacties kreeg, vooral van de werknemers in de kapperszaak waar ik tegenover stond. Fijn om weer eventjes de artiest te mogen zijn. Na een uur was het middagpauze en wilde ik een zaakje opzoeken om wat te eten, maar dat viel niet mee. Bijna alles was dicht, echt een dooie boel is het geworden vergeleken met pakweg tien jaar geleden.


Zo troosteloos zagen heel veel zaakjes er uit.

Maar uiteindelijk besloot ik maar een meeneemshoarma te bestellen die ik op een plekje in de zon en uit de wind verorberde.
Daarna een rondje gelopen langs allemaal gesloten café's om tenslotte in een gelegenheid uit te komen waar gezellig gebiljart werd.


Een filmpje hiervan is te vinden op de status van Whatsapp.

Om twee uur moest ik maar weer in de winkelstraat komen om verder te spelen, hadden de kappers gezegd, maar toen was de straat nog helemaal uitgestorven.




Lopend door het stadje vond ik deze muurschilderingen de moeite waard om bij stil te staan.






Van drie tot half vijf heb ik weer even opgetreden en waarschijnlijk de sfeer een beetje kunnen optillen. Daarna boodschappen gedaan en toen weer de weg op waar ik vanmorgen bijna afgeblazen werd. Het waaide nog even hard, maar toch moest ik een kilometer of zeven doorzetten om in een gebied te komen waarvan ik wist dat daar wel veel bomen waren en dus genoeg beschutting. Hier heb ik inderdaad een goede plek kunnen vinden voor de nacht.


Ook hier af en toe windvlagen, maar achter het riet moest het dan toch maar gebeuren vond ik na lang aarzelen.




De fiets zal daar niet wegwaaien.




Hout genoeg voor vuur, dat zo hard ging dat het kookwater zo goed als verdampte.


Ook ben ik nog bij een grote leegstaande boerderij gaan kijken.



 Ooit heb ik daar gekampeerd. Toen kreeg ik daarvoor toestemming van een oud mannetje die de taak had om op dat huis te passen en een paar keer per dag ging inspecteren. Nu was er een slagboom halverwege de toegangsweg.




Bij de boerderij gekomen zag ik op de grond de tekst danger, gevaar, en er stond te lezen dat het privéterrein is 




Daarom heb ik het er dit keer maar niet op gewaagd om er toch te gaan staan.
Waar ik nu sta is het prima. De wind waar ik bang voor was, meldt zich niet meer. Een rustige nacht dient zich aan en morgenochtend zal er geen geraas van zingende zagen zijn hoogstwaarschijnlijk.

Ik heb nog een bloemetje vereeuwigd als herinnering aan het aangenaam vertoeven op de plek van gisteren.



Met mij wenst deze u een prettige avond.


B o n n e    S o i r é é .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten