vrijdag 7 april 2023

Rustig dagje "thuis". Trui is "draagklaar".

 Bonsoir.
Goedenavond.
Zo'n mooie fijne plek nodigt uit om minstens een dag te blijven en dat deed ik, behalve een uitstapje naar winkel en café. In het dorp van de supermarkt, dat op drie kilometer ligt is echter geen café, dus ben ik heel ijverig nog drie kilometer verder gefietst naar een klein pittoresk dorpje. Hier was behalve de koffiegelegenheid ook een klein winkeltje waar ik een krant gekocht heb. Behalve om te lezen gebruik ik kranten ook om mijn vuurtjes brandende te krijgen.
Het dorpspleintje.


Het winkeltje dat tussen de middag dicht ging.

Het was een heerlijk zonnetje vandaag waar je nu nog lekker in kunt zitten. Er was ook geen wind, maar die lijkt nu tegen de avond wel weer op te steken, zodat ik na het eten de tent ben ingegaan. Het warme eten was dit keer bloemkool en de rest.




De trui is vandaag afgekomen in zoverre dat hij nu aan kan. Maar als ik wil kan ik nog heel lang bezig zijn met het instoppen van  draadjes, te beginnen met die welke je kunt zien en vervolgens die welke een gat kunnen veroorzaken als ze loskomen.


De achterkant of voorkant.

De voorkant of achterkant, hij kan aan beide kanten gedragen worden.

Mensen vragen zich wel eens af wat het thema is van een trui. Maar dat hebben mijn truien niet vaak. Het hoeft niet te corresponderen met iets concreets. Ik creëer mijn eigen werkelijkheid.
 Toch heb ik ook wel truien met een thema gebreid. Zo bestaat er de getallentrui, waarin de getallen nul tot en met tien zijn verweven.
Ook ontstond er een trui met de kaarten van Nederland en Frankrijk als motieven.
Italië, Spanje, Afrika hebben alle drie een trui die aan hen gewijd is.
Nu deze af is ga ik weer een nieuwe verzinnen. Een soort nieuwe reis in het landschap van kleuren en fantasie, net zoals na deze fietsreis ook weer een nieuw avontuur zich aan gaat dienen. 
Maar eerst moet ik nog maar eens zien thuis te komen. Het kan best zijn dat het morgen weer een dag hier wordt, maar dan moet de wind niet vervelender gaan doen dan nu, want af en toe drukt hij al zeer irritant tegen de tent aan.
Morgen bij het opstaan zie ik wel weer wat de dag gaat brengen, net als vanmorgen toen ik naar buiten keek.




Ik was zeer tevreden, na een nacht waarin ik heerlijk geslapen had, zonder hierbij door mijn knieën gestoord te worden.
Voor straks wens ik iedereen ook een goede nachtrust toe.

B o n n e   N u i t .


Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten