zondag 2 april 2023

Gespeeld op markt die zijn tweejarig bestaan vierde. Kabel van voorrem geknapt. Lekke achterband. Wind wordt minder.

 Goedenavond. Bonsoir.

De wind is nu veel minder geworden en ik heb een slaapplaats gevonden. Dit keer niet in de beschutting van een bos, maar langs een muurtje, waar de wind ook niet doorheen kan waaien.


Afgelopen nacht is het goed gegaan, terwijl ik bij het slapen gaan onzeker was wat de opstekende mistral zou gaan doen. Zou hij mijn plek ook gaan teisteren of niet? Maar de tent bleek inderdaad prima opgesteld te staan. Terwijl je de hele nacht bomen hoorde ruisen bleef mijn tent vrijwel onbewogen.
Ik was aangeland vlak voor het plaatsje Coursan en ik wist dat daar vanmorgen een markt zou zijn. Toevallig had ik dat gelezen in de krant, die ik gisteren op een terrasje las. Er stond dat de markt twee jaar oud was en dat dat een beetje gevierd werd met onder andere een loterij. Er stond niet dat er een animatie was, maar die bleek er dus wel te komen in mijn persoon. Met andere woorden kwam het heel mooi uit dat ik toevallig van die markt wist. Toch wist ik vanmorgen nog niet of ik het zou doen. Met zo'n mistral zag ik mijn bordjes en hoeden konstant over het marktplein vliegen en de koffer continu dichtvallen. Ik herinner me zo'n markt, die ik ooit deed en die mij meer irritatie verschafte dan speelplezier.
Maar het viel reuze mee. Het was een vrij besloten markt. Ik was meteen weer in mijn element op mijn eerste Franse markt na zeven maanden. Hier weet ik in tegenstelling tot in Spanje de kinderen te bespelen met de hun bekende liedjes, en ook voor de volwassenen heb ik een goed repertoire voor handen, dit alles weer afgewisseld met vrije expressie, met liedjes die ik ter plekke verzin. Gelukkig heb ik de laatste tijd ook geen last meer van een echoënd oor. Al met al was het een prettig optreden dat prima paste in de jubileumsfeer waarin deze markt werd gehouden. Op het laatst kwam iemand me zelfs nog bedanken.

Daar heb je mijn buurvrouw, die onder andere boeken verkocht.


Op de  tombola, een soort loterij, worden de prijzen uitgereikt.

Op de status van Whatsapp hoor je op het filmpje ook de klokken luiden van de kerk door het marktgewoel heen. 

Na de markt ging de tocht weer verder in de wind, die nu behalve in mijn zij ook in de rug blies. Toch ging het me niet helemaal voor de wind. Op een gegeven moment ging het pang, en de kabel van de voorrem knapte. Het stond al te gebeuren want sinds gisteren hoorde ik bij het remmen al iets knarsen telkens. Ik heb dus weer een probleem dat opgelost moet worden. Het is een rem die ik niet begrijp, dus moet ik er een fietsenmaker naar laten kijken. 
Een ander probleem kon ik wel oplossen. Mijn achterband ging lek. Dit gebeurde vrij laat in de middag toen ik in de buurt van het Canal du Midi fietste. Met een paar kilometer lopen vond ik de bovengenoemde plek, waar ik na het opzetten van de tent de binnenband en buitenband heb vervangen. De moeilijkheidsgraad van deze actie zit vooral in het opnieuw in de vork zetten van het wiel. Dit omdat het wiel eigenlijk niet voor deze fiets geschikt was. Toen ik in een herberg was in Galicië, Noord-Spanje, heeft iemand hem daar voor mijn fiets geschikt gemaakt. Maar het is altijd passen en meten. Gelukkig ben ik nu gaan snappen hoe het moet en ik neem aan dat het wiel nu ook weer goed zit. Morgen zullen we het wel merken. 
Het water dat ik vandaag gebruikte om eten mee te koken komt uit de bron die in Coursan op de markt weldadig uit de kranen kwam.

La Merveilleuse wordt deze bron genoemd.


Er staat dat de bron in 1865 is geslagen ren behoeve van het drinkwater voor de bevolking.
Het is rijk aan mineralen, bevat ijzer en is alkalisch.

Ik stond wel even te twijfelen of dat water wel goed was . Het rook een beetje raar en heeft een zuur smaakje. Maar ik zag anderen ervan drinken en toen ik bovenstaande tekst gelezen had hield ik mijn fles er ook onder. Als ik het zo drink proef ik echt veel ijzer. Of dat zo gezond is? Maar ja, voor een keer dan. Morgenochtend drink ik nog een keer ijzerhoudende thee ervan.
En nu nog even naar het voetballen kijken alvorens ik weer mag gaan slapen.
Een prettige avond is mijn wens.

B o n n e   S o i r é é .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten