maandag 17 april 2023

Vlak voor de eindstreep. Thuis geen ontvangst. Vanmorgen de houtkachel laten branden in een jagershut.

 Bonjour, goedendag, zeg ik maar vast. Het is nog geen avond, maar al wel vijf uur.
De eindstreep is bijna gehaald, maar omdat er thuis weinig verbinding is schrijf ik hier.

De blog wordt geschreven op deze plaats, ongeveer vijf kilometer voor Les Costilles.

Maar helemaal zeker is het niet dat het hier gaat lukken, want regendruppels dreigen te vallen met de koude wind die af en toe voorbij komt.
Vanmorgen had ik het beter voor elkaar. Waar ik kampeerde was een terrein van jagers, waar een hut op stond. De fiets was gepakt om te vertrekken, maar ik wilde toch eerst even een kijkje nemen in dat gebouw. De deur stond gewoon open en binnen zag ik een al even gezellig aandoende zitgelegenheid als de picknicktafel die buiten stond.


De buitentafel.


De binnentafel.



Een mooi kacheltje.

Het nodigde uit om hier even te gaan zitten en wat te communiceren met Whatsapp. Een vriend merkte op dat hij in mijn plaats de kachel wel aan zou maken. Nou, eigenlijk vond ik dat niet zo'n gek idee. Er lag genoeg papier en aanmaakhout binnen, en ook buiten in het bos en onder het hutje was genoeg te vinden. En voilà........


Op de status van Whatsapp komt een filmpje van dit binnengebeuren.



Het duurde niet lang voordat de hut met een aangename warmte gevuld werd.
Maar na een uurtje genoten te hebben werd het toch tijd om te vertrekken. Ik had wel willen blijven, maar had niet genoeg etensvoorraad bij me.
Toen volgde de rest van de urenlange klim, die ik al zo vaak gedaan heb, maar nu toch anders was. Met zoveel bepakking op een fiets met weinig versnellingen was het beter om stukken te lopen, terwijl ik gewend was alles fietsend te volbrengen. Bovendien heb ik nu een handicap van een zere knie, wat maakt dat je niet zo vol ertegenaan durft te gaan.
Maar ik ben er bijna. Dat wil zeggen, wel bijna thuis, maar na deze blog toch nog eerst een bezoek brengen aan mijn buren Yvon en Olivier. Die kan ik niet zomaar passeren.
Nu snel weg uit die koude wind. Het schrijven hier was ook een beetje afzien.
Een prettige avond is mijn wens.


B o n n e   S o i r é é .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten