zondag 9 april 2023

Op de mooie plek gebleven. Vanmiddag wind weg en meteen warm.

 Goedenavond. Bonsoir.
De wind is gaan liggen vanmiddag, ook buiten de kampeerplek die goed uitgekozen bleek te zijn. Want ik merkte vanmorgen thuis vrijwel niets van wind, terwijl onderweg van en naar Bagnols sur Cèze het toch nog steeds even hard tekeer ging als gisteren.
Ja, ik ben hier gebleven de hele dag. Waarom zou ik me haasten en me druk maken terwijl het over een paar dagen vast veel gemakkelijker fietsen is. Morgen zal het waarschijnlijk al veel rustiger zijn, maar ik heb het plan bedacht om dan toch nog te blijven en de dag van overmorgen, dinsdag, te wijden aan de oplossing van het fietsprobleem door in Pont Saint-Esprit een fietsenmaker op te gaan zoeken. De remkabel van de voorrem moet vervangen worden en de trapper ook. Dat laatste zal moeilijker zijn, maar als het niet lukt dan ga ik proberen iemand te laten lassen.
Als de fiets dan weer helemaal heel is dan kan ik weer nieuwe plannen maken en/of het oude uitvoeren.
Maar morgen volgt dus nog een mooie tweede paasdag hier, waarbij ik net als vandaag waarschijnlijk koffie ga drinken bij de Mac Donald in Bagnols sur Cèze. Op hetzelfde terrein dacht ik ook boodschappen te doen bij Aldi, maar die bleek, in tegenstelling tot de voorspelling in Google Maps gesloten te zijn. Gelukkig had ik vandaag alleen maar water nodig en daartoe had ik de reeds in de vuilnisbak belande lege fles gevuld in het burgerestaurant. Hopelijk is de winkel morgen dan wel open. 

Een mooi vuurtje had ik vanmorgen ter ere van Pasen. Het bleef extra lang aan. Hierbij wens ik de lezers veel inspiratie voor de tijd die komen gaat.

Dat het innerlijke vuur maar brandende moge blijven is mijn wens!
Op de status van Whatsapp zie je de vlammen dansen.

Afgelopen nacht had ik een mug in de tent die mijn handen deed jeuken, letterlijk. Maar figuurlijk is het nu ook, want er waren er weer een paar binnen en nu het nog ongeveer licht is kan ik ze nog krijgen. En ik moet zorgen binnen- en buitentent dicht te houden. Het seizoen verandert.

Nog steeds gebeuren er elke dag wonderen. Vandaag was ik mijn naald kwijt waarmee ik de draadjes van mijn trui aan het instoppen ben. Gevallen in het gras waarschijnlijk.


Één gebedje naar Sint Antonius en ik vind hem weer terug.



Ik kan niet genoeg dankjewel zeggen. Dit nuttige werkje is een ideale bezigheid tijdens mijn verblijf hier en daarbij is dit kleine gereedschapje onmisbaar.

Vanmiddag toen de wind wegviel werd het ook meteen veel warmer. Op een gegeven moment moest ik de schaduw zelfs al even opzoeken. Maar vanochtend was het wel nog frisjes en morgenochtend ook waarschijnlijk. Dan wacht ik even met opstaan totdat de zon boven de bomen uit is gekomen.
Voor nu wens ik u nog een prettige avond.



B o n n e    S o i r é é


B o n n e   N u i t .

6 opmerkingen:

  1. Vrolijk 2e Paasdag ☀️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Sarita.Leuk om reactie van jou te krijgen.
      De paasdagen zijn wel bijna voorbij, maar er komen hierna nog veel andere mooie dagen om vrolijk te zijn.

      Verwijderen
    2. Leuk om jouw blogs te lezen. Ik voeg me af hoe het jou zou gaan en zocht je op www op et voilà! Het lijkt me ook leuk om jouw status op WhatsApp te bekijken, alleen heb ik daarvoor jouw telefoonnummer nodig 😬

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Dankjewel Monique en aan jou en Ton de hartelijke groeten.

      Verwijderen
    2. Mijn telefoonnummer is 0626993155
      Zo kunnen we ook appen.

      Verwijderen