donderdag 13 april 2023

Niet weggejaagd op markt van Le Teil. Mooie Alpen te zien.

 Goedenavond.
Een beetje kort zal ik het houden vandaag want de verbinding is niet zo goed 
Dat heb je als je in een bergspleet zit van de Ardèche.
Ik sta hier ergens op een pad naar boven waar de ontvangst iets beter is, maar er dreigen ook buien.
Snel een foto van de mooie Alpen, waar ik tegenaan kijk.


Voor me zijn de Alpen goed te zien, maar achter me begint een bui zich te ontladen.

Het regent, dus ik staak even het schrijven en ren naar de tent.
Daar zit/ lig ik nu in terwijl er een flinke bui valt en de wind  de tent doet schudden. Dat dat nog bestaat, het verschijnsel buien!  Sinds december heb ik nauwelijks nog nattigheid meegemaakt.

Het was een geslaagde gok vandaag om op de markt van Le Teil te gaan spelen terwijl het voordien alle keren nog verboden was, op één keer na trouwens, toen ik iets buiten de markt wel mocht staan.
De markt bevond zich nu ook op een andere plaats. 
Het ging net als gisteren heel goed qua reacties van het publiek, maar ook omdat mijn oor het weer goed deed. Ik hoorde zuiverder wat ik speelde en hoefde minder te gaan zoeken naar de juiste noten.
Heel lang hebben twee moeders met samen acht kinderen bij me gestaan en het kinderliedjes repertoire werd helemaal opgevoerd.
Van Le Teil tot La Voulte is het 28 kilometer, en dat was mijn fietsopdracht vandaag, want in La Voulte is morgen de markt.
Er stond een aardige noordenwind waar ik tegenin moest en ik heb mezelf maar eens verwend door ergens een pizzeria in te stappen.
Hele leuke en hartelijke mensen ontvingen mij.


Dit is Nico. Zijn vrouw is even ergens anders.

Ze zijn de zaak afgelopen januari pas begonnen. Daarvoor was hij tien jaar lang huisschilder. Hij had vroeger ook veel gereisd, naar India en zo. Maar nu hebben ze kinderen, al vier stuks, dus hebben ze andere levenstaken.

Een flinke hap als lunch.
De koffie die ik daarna nog bestelde kreeg ik cadeau en ook gaven ze me nog een flesje water mee en twee nogablokken voor onderweg.

Dat flesje water dat ik meekreeg komt trouwens goed van pas, want net bij het eten koken heb ik wat water gebruikt om het vuurtje te blussen.
Er kwamen namelijk net mensen aan gewandeld toen het vuurtje brandde op een gevaarlijke plek. Een zuinige manier om het vuur na het koken definitief uit te krijgen kon ik daarom niet toepassen, dus moest ik mijn kostbare water daarvoor gebruiken.

Het vuurtje is definitief uit, en was op een gevaarlijke plek. Vooral in het begin moest ik flink mijn best doen om  de vlammen uit het droge gras te houden. De mensen kwamen gelukkig pas toen ik het zaakje onder controle had.


Het was wederom niet ver fietsen vandaag, maar het vinden van een kampeerplek was nogal moeizaam. Zestien kilometer voor La Voulte vond ik deze aansprekende ruïne waar ik al wilde kamperen.



Toen ik binnen was geweest en naar buiten ging om mijn spullen te halen werd ik aangevallen door een hele zwerm insecten. Er stond een bijenkorf in de buurt. Het leek of ze daar vandaan kwamen. Voor mij was het duidelijk dat ik hier niet zou blijven, maar zeker weten of het ook bijen waren weet ik niet.
Daarna kwam ik toevallig op de Via Rhona terecht. Dat is een fietspad die helemaal de Rhône volgt. Liever fiets ik daar niet op, want er zijn overal hekken en paaltjes waar je omheen moet rijden. Liever volg ik gewoon de vlakke weg, met de auto's mee. Maar nu ik er toevallig toch opzat ben ik doorgereden. Wel leuk is het dat je daar veel fietsers tegenkomt. Ik werd meteen al gewaarschuwd want op een bepaald stuk lagen allemaal dorens. Tja, inderdaad, al twee mensen stonden hun banden te plakken. Gelukkig is mij een lekke band bespaard gebleven.

Een speciaal fietsbruggetje moest je over.



Ondanks dat hij degelijk in elkaar gezet is vind ik het toch vrij griezelig om me op zo'n fietsbrug te begeven. Zelfs lopende naast mijn fiets.

Zo, nu straks eens kijken of deze post van de blog verstuurd kan worden. Ik denk het wel.
 Er staat ook al een filmpje op de status van Whatsapp. Dat was opgenomen toen ik op een terrasje bij de markt koffie zat te drinken in de pauze van het optreden.
Een prettige avond wil ik u wensen en straks lekker slapen.

B o n n e   S o i r é é .


B o n n e    N u i t .





1 opmerking: