maandag 7 augustus 2023

Hoera, minder last. Niet naar markt Saint-Agrève, maar rusten is ook fijn.

 Goedenavond.
De verbetering die gisteren al intrad is doorgezet. Had afgelopen nacht goed geslapen, zonder pijnstillers. Hoewel ik nog geen pijnloze ligstand kon vinden werd ik van de pijn niet wakker. Wel was het lopen nog erg moeizaam vandaag. Een vriend heeft uitgevogeld dat het waarschijnlijk een aanval van spit was. Hiervoor is de aanleiding niet vaak duidelijk. Het zijn in ieder geval niet de vele kilometers die ik gefietst heb, want afgelopen week toen Bert er was heb ik  niet meer op de fiets gezeten en van praten alleen krijg je ook geen spit.
Niet met Wim mee geweest naar de markt van Saint-Agrève dus. Daar had ik anders graag een filmpje gemaakt van een middeleeuws geklede troubadour. Tenminste, hij vertelde zaterdag in Le Chambon sur Lignon dat hij zou komen.
Vorig jaar stonden we daar naast elkaar op de foto.





Misschien kom ik morgen wel artiesten tegen in Lamastre. Ik moet in ieder geval boodschappen doen. Of ik er zelf al zal kunnen spelen is nog zeer de vraag.

Het rustig thuis blijven beviel me ook wel vandaag. Heerlijk in de niet te warme zon zitten te breien en vlindertjes bekijken.  Die gingen overal zitten, zelfs op een van mijn wielen.


Deze vlinder dacht zeker dat het een vliegwiel was.


Daarnaast ben ik dan ook veel met taal bezig geweest. Onder andere vond ik deze uitdrukking.



 Uitdrukking van de dag (Duits).




Mir geht ein Licht auf.


Er gaat bij mij een lichtje branden.




Het is duidelijk dat het in beide talen ongeveer op hetzelfde neerkomt.


Een goede nacht is mijn wens voor straks.


B o n n e   N u i t .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten