donderdag 31 augustus 2023

Peter in Veghel bezocht, vannacht kamperen in de tuin van Jan en José. Jan heeft mijn hoofd bijgewerkt.

 Goedenavond. 
Na mijn overnachting in het huis van Wineke in Erp kampeer ik nu in de tuin van Jan en José in Oss. 






Nog steeds niet in Alphen dus, maar ik kom wel steeds iets dichterbij. 
En passant wat vrienden bezoeken op mijn weg betekent wel dat de reis nu langzamer gaat, maar ondertussen kan ik wel aan achterstallig onderhoud doen. 
Vanmorgen gezellig ontbeten en koffie gedronken met Wineke en Bruno en rond elf uur zat ik weer op de fiets die nu weer noordwaarts ging en weer in Veghel uitkwam. Daar woont Peter en het was wel drie jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen. Ik besloot weer eens te kijken of ie thuis was. Dat was hij niet,  maar toen ik hem opbelde bleek hij dichtbij te zijn en kwam hij meteen naar me toe. 
Peter inspireert me vanwege zijn rotsvaste geloof. Zijn verbondenheid met Christus en Maria is een leidraad in zijn leven. Vandaag legde hij me uit hoe je de rozenkrans moet bidden, dat wist ik niet meer precies. Hij doet het dagelijks. 
Ik was ontroerd toen we samen enkele weesgegroetjes baden. Ik voelde weer hoe belangrijk het is om die verbondenheid met Maria te voelen. Zonder de steun uit de goddelijke wereld gaat het niet. En daarvoor ben ik zeer dankbaar. 



Tijdens het samen brunchen legde Peter me uit wat er in de folders van de rozenkrans staat. 




Peter zet koffie. 



Beeldjes van heiligen op de kast.


Na dit bezoek aan Peter was Oss de volgende plaats die op mijn route lag, maar onderweg wist ik nog niet of ik daar nog bij iemand aan zou gaan of maar gewoon door zou rijden naar de boot in Alphen. Nou, nee hoor, er was een soort magneet die me aantrok tot het huis van Jan en José en daar werd ik zoals altijd gastvrij ontvangen.  En zoals vaak na lange afwezigheid werd mijn alweer flink aangegroeide baard meteen aangepakt door Jan. Het resultaat is dat ik weer een net menneke ben, zoals Jan het zelf zegt, en dat werd beaamd door José die later thuiskwam van een dagje werken in een bloemenzaak. 


 José komt thuis en we begroeten elkaar. 




Jan heeft weer een net menneke van mij gemaakt. 

Op de status van WhatsApp zie je hoe Jan de kapsalon weer schoon veegt. 

Jan was ook nog kok  vandaag en maakte een hele lekkere ratatouille. 







Het was heerlijk. 

Tien uur inmiddels. Jan kijkt tv,  José is naar een vergadering en ik ga straks mijn tentje in. 


Spreuk van de dag (Nederlands).



Niets goed doen, daar is geen kunst aan.
Goed niets doen dat is een hele kunst.





W e l t e r u s t e n  .

4 opmerkingen: