zaterdag 5 augustus 2023

Bijdrage aan sfeer markt kunnen leveren. Kreeg lift naar huis vanuit Lamastre met fiets en al.

 Goedenavond.
Het was een geslaagde markt vandaag in Le Chambon sur Lignon. Ik had een tijd lang een centrale plek waar ik naar hartelust de energie kon etaleren die uit me kwam.
Dit woog wel op tegen het feit dat mijn oren de muziek moeilijk aan konden.
Door weer eens met Wim mee te zijn gegaan was het interessant te ervaren hoe de vele marktlieden met elkaar omgaan bij vooral het opbouwen en het afbreken van de stalletjes. Het gaat allemaal heel soepeltjes en erg vriendelijk. Wim heeft naar zijn zeggen nooit meegemaakt dat de mensen ruzie onder elkaar hebben, terwijl ik vind dat er toch veel met elkaar rekening moet worden gehouden. De helft van de marktmensen moet bijvoorbeeld de auto na uitladen naar de  parkeerplaats rijden en er moet veel op elkaar gewacht worden. Ook zijn er nauwelijks aanrijdingen volgens Wim.

Vanavond zit ik weer op de gebruikelijke blogplek, maar het waait en het is  veel te fris in mijn dunne T-shirtje. Om niet nog meer last van mijn rug te krijgen maak ik het verder kort.


De kastanjeboom op de blogplek heeft al aardige vruchten.



Onderweg hiernaartoe ging een spin, die op de voorbagagedrager zat los en wikkelde zich strak om de as van het voorwiel. Mijn gelukkig meegenomen reparatiespullen moesten tevoorschijn komen om het wiel te bevrijden.




Dat die spin loskwam heeft ook te maken met dat ik een lift kreeg van Lamastre naar huis. Toen ik met mijn accordeon en andere spullen uit de auto van Wim stapte bij de plek waar de fiets geparkeerd stond, waren er ook vijf kennissen van mij, waaronder een stel dat naar Vernoux moest. Toen ik zei dat ik nu nog die zware klim naar huis moest maken stelden ze voor mij en mijn fiets in te laden. En zo geschiedde het. We hadden daarbij wat van die stieken nodig en die van voor heb ik waarschijnlijk niet goed vastgemaakt bij het eruit halen van de fiets.

Mensenkinderen, ik hou op, want het is hier veel te koud.
Morgen zal ik meer bewapend zijn.

Uitdrukking van de dag (Frans)


Avoir le fou rire.



De slappe lach hebben.


De Fransen noemen onze slappe lach dus de  g e k k e   lach.

Lekker slapen straks en het filmpje op de status van Whatsapp gaat over een hagedis, die bij mij over het bordes schuifelt.





Ps. Een bijzondere lucht die er is wil ik nog even laten zien.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten