zondag 20 augustus 2023

Vanavond kamperen aan het kanaal van de Maas en er in zwemmen. Iets minder benauwd vandaag.

 Goedenavond.
Zo, ik heb mijn plekje voor vannacht weer gereserveerd. Ongeveer vijftig kilometer verder dan waar ik vanmorgen vertrok is er weer een kampeerplaats met zwemgelegenheid voor me.
Het is langs het kanaal van de Maas dit keer.
Zojuist kwam er al een schip langs, dus ik moet wel een beetje uitkijken met zwemmen.


Misschien moet ik ook wel uitkijken voor mijn neus, want plots is die gaan bloeden. Ik moest snel naar de fiets lopen om daar een van de twee gisteren gekochte keukenrollen uit te halen, maar die lijk ik al kwijt te zijn. 





Dan maar de niet aangebrokene gepakt die alweer ergens anders lag.
Dit allemaal al snuivend met de neus naar boven om niet alles vol het bloed te smeren.
Nu lijkt alles zich weer te stabiliseren. Ik had er in zitten peuteren, dat wel, maar zo'n hevige bloeduitstorting vond ik toch raar en een beetje angstwekkend, daar het bloed met spugen ook uit mijn mond kwam. Tja, je weet niet wat je allemaal kan overkomen, maar ik ga er maar vanuit dat er niks geks aan de hand is, anders lees je het morgen  wel.....of niet natuurlijk....... 

De hoeveelheid opgevangen bloed valt nog wel mee, zo te zien.

Vanmorgen heb ik het rustig aan gedaan. Beetje uitgeslapen, tot half negen zelfs. Al wat vies was aan kleren heb ik in de Maas gespoeld, zodat ik waarschijnlijk weer fris ruik, zeker na ook mijn eigen wasbeurten. 






Ik was gisteren in de supermarkt namelijk nogal onder de indruk van de geuren die een bezoeker verspreidde. Dus hij was een voorbeeld van hoe het niet moet.
Ondanks dat ik pas laat vertrok had ik toch wel een kopje koffie verdiend. Op dat rustige traject had ik geen café verwacht.



Maar er was wel een café-restaurant in the middle of nowhere, dat goed bekend bleek te zijn, want zo rond het middaguur waren er  veel eters. Bij wijze van uitzondering werd ik nu eens niet vriendelijk bejegend door mijn koffieschenkster en zelf werd ik daar ook niet vriendelijker door. In het Nederlands verstond ze toch niet wat ik zei toen ik afscheid nam.
Daarentegen was de eigenares van het winkeltje waar ik boodschappen deed heel schattig. Zonder mijn waren op de toonbank te leggen, die er ook niet was, keek ze met een schuin oog in mijn mandje, en wist de prijzen van de artikelen uit haar hoofd. Het was warm in de winkel, maar ze had een ventilator naast zich en ik wenste haar sterkte toen ik ging. Wel zonder verse groenten, want die waren er niet. Vanavond dus maar een pot bruine bonen plus een rode biet. Aardappelen misschien niet.
 Maar wel twee eieren, die gisteren al gekookt werden.
Nou, dan ga ik de tent maar weer eens opzetten, maar eerst komt nog .........


Uitdrukking van de dag  (Duits).



Unter Beschuss liegen

(Letterlijk: Onder schot liggen.)

Onder vuur liggen.


Dit zowel in de letterlijke als de figuurlijke betekenis.


Ik wens u, in het Frans, nog een prettige avond.




B o n n e    S o i r é e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten