maandag 28 augustus 2023

Piet heeft QRcode gemaakt van het blogadres. Ik ga er een borduurwerk van maken. Nieuwe smartphone gekocht.

 Goedenavond.
Vanmorgen vertelde ik Piet dat ik nu eens een trui wou maken waarin een QRcode verwerkt is.
Piet had daar wel oren naar en stelde voor de QRcode van het blogadres daarvoor te gebruiken. Hij ging naar boven en even later kwam hij terug met dit ontwerp.




Toen ik hierop mijn QRlezer losliet kwam ik inderdaad op deze blog terecht.
Ik meteen enthousiast om dit in een trui te verwerken. Stel je voor dat belangstellenden die mijn blog willen lezen met een foto van mijn trui toegang kunnen krijgen.
Maar een trui maken is een langdurig karwei, dus bedacht ik dat ik die code eerst ga borduren.
Vanmiddag zijn Piet en ik naar de MediaMarkt gefietst om een nieuwe smartphone voor mij te kopen, en daarna ben ik doorgefietst naar Eindhoven, want daar is een handwerkwinkel.
De eigenares ervan was helemaal weg van mijn trui, die nu ook nog helemaal schoon gewassen is. Gisteravond ging ie hier meteen in de wasmachine.


Ik legde haar uit dat ik in een volgende trui in plaats van deze puzzel een QRcode in ging breien, maar dat ik nu alleen zwarte en witte katoen nodig had voor een borduurwerk. Ze vond het allemaal wel heel mooi. Toen ik thuis was vertelde Jet dat ze die vrouw  kent.
En ik ben meteen toen ik terug was een begin gaan maken met de uitvoering van dit naar mijn mening originele plan.






En dan is dus vanmiddag de aankoop van een nieuwe smartphone een feit geworden. Piet wist meteen welk merk en welk nummer ik moest hebben. Het instellen ervan is volgens Piet een fluitje van een cent, maar ik ben nu toch heel blij dat Piet het voor me doet. Hij zit nu al te popelen om eraan te beginnen, maar ik wil graag dit nog afschrijven op dit vertrouwde apparaatje.


Daar kom ik in MediaMarkt de trappen af met mijn nieuwe aanwinst.




Dit keer moet ik voorzichtig omspringen met het apparaat, want op het fotogedeelte van het oude apparaat zitten volgens Piet erg veel krassen, zodat het wazige foto's produceert.


Het is hier in de tuin van Piet en Jet een waar vogelparadijs. Een door Piet gemaakt filmpje staat op de status van Whatsapp.

Een fragment eruit.


Zo, dit verhaal rond ik nu af, zodat Piet kan beginnen met het instellen van mijn nieuwe toestel. 

Uitdrukking van de dag (Frans).




Son violon d'Ingres



Iemands grootste hobby.



De heer Ingres was naast een beroemd trompettist ook een bedreven vioolspeler.
Iemands grote hobby wordt vergeleken met de viool van Ingres.



Nog een  p r e t t i g e    a v o n d   gewenst.











1 opmerking:

  1. geniaal plan om de QRcode van je blog in een trui te verwerken Gert! En leuk dat je weer in Nederland bent. Groet, Remy

    BeantwoordenVerwijderen