donderdag 10 augustus 2023

Benthe én Marlène jarig vandaag. Toch nog niet vertrokken; morgenochtend in één ruk naar La Voulte.

 Goedenavond. Met de uitspraak dat ik snel in ging pakken om rond vijf uur te kunnen vertrekken, nam ik afscheid van Benthe, haar oma en de andere mensen die er waren op La Grange de la Rossille, het verblijf van Hennie en Janny. Echter, terug op mijn eigen plek Les Costilles, veranderde mijn plan plots. Het leek me een idee om het eens een keer anders te doen en morgenvroeg pas te vertrekken en zo in één ruk naar de markt van La Voulte te fietsen. Normaal gesproken rijd ik op donderdag naar een kampeerplek op enkele kilometers van de marktplaats en doe ik vrijdagochtend de rest. Maar waarom zou ik niet eens heel vroeg opstaan morgen en dan om half zeven vertrekken, dan kan ik waarschijnlijk ook om half tien met mijn optreden beginnen daar. Per slot van rekening sta ik vaak vroeg op, en zelfs nóg vroeger als ik met Wim mee ga.
En zo is het gekomen dat ik hier nu nog een keer op de vertrouwde blogplek zit om onder andere te vertellen dat Benthe, die vandaag elf is geworden, een leuke verjaardag heeft bij opa en oma in Frankrijk.
Ik kwam op het idee vanmorgen om de letters van haar naam plus nog wat andere letters bij elkaar te scharrelen en in alle vroegte vast naar de familie toe te brengen.


De verzamelde letters eerst thuis uitgestald.



Even later lagen ze bij hen op het aanrecht.
Nóg even later hingen ze bij hen boven de feestruimte.



Vanmiddag al bijtijds was ik weer bij hen en was het tijd voor gebak, koffie en natuurlijk accordeonmuziek: Lang zal Benthe leven.

Een andere kleindochter en opa Hennie.

Maar Benthe is niet de enige jarige vandaag.
Net op tijd kwam ik er achter dat ook Marlène, vrouw van mijn overleden broer John vandaag weer een jaartje ouder is geworden. Ze is nu met haar vriend op reis en momenteel in Croatië.
Er waren nog een aantal letters van haar naam te vinden, maar twee E's moest ik nog snel even bijmaken om ook haar naam te kunnen spellen.





Op het filmpje van de status van Whatsapp staat mijn tot beide jarigen gericht felicitatielied.

 Na de markt van La Voulte rij ik morgenmiddag verder Marc tegemoet, de man waar ik gisteren over schreef en die bezig is met een voettocht van de Elzas tot Spanje. Daarna weet ik nog niet hoe de dagen gaan verlopen. Dat is ook van hem afhankelijk.


Uitdrukking van de dag (Spaans).



In de vrije natuur overnachten



Dormir a cortinas vertes



Letterlijk: Slapen met groene gordijnen.



Maar vannacht slaap ik nog in mijn tuinhuisje.

Welterusten.

B o n n e    N u i t .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten