woensdag 13 september 2023

Knie deed te veel pijn vannacht om te kunnen slapen. Paracetamol bracht uitkomst. Overdag bijna geen last. Rustige thuisdag.

 Goedenavond. 
Voor de derde keer in vijftien maanden kreeg ik dezer dagen vanuit het niets een zere knie. Een gevoel alsof ik hem gestoten heb. Ik neem aan dat de verschijnselen ook nu weer vanzelf weg zullen ebben, maar de pijn is dit keer wel heftiger. Toch ook vooral alleen maar 's nachts als ik lig. Afgelopen nacht kon ik helemaal geen houding vinden waarin ik hem niet voelde. Op een gegeven moment heb ik dan toch maar aan de noodrem getrokken en een tabletje paracetamol tot me genomen,  en dat zorgde voor nog wat nachtrust. Vandaag overdag werd het wat mij betreft een slome boel. Op het eind van de ochtend had ik nog een uurtje gedut.
Maar de zorgen over de knie zijn weer snel weggewaaid doordat er overdag weinig last was. Ik voel hem wel een beetje, maar het is niet overheersend. 
Er verscheen vanmorgen op de mail al een vragenlijst van hoorwinkel Specsavers. Door deze in te vullen krijgt de audicien al meteen een idee welk apparaatje bij mij het beste past als ik volgende week donderdag op de eerste afspraak verschijn.
Vandaag,  nu de grote hitte voorbij is, heb ik voor het eerst weer wat gezellige uurtjes doorgebracht in mijn stuurhut, dat wil zeggen de woonkamer van mijn huis op het water.



Het was vanmorgen nog overwegend bewolkt en enkele zonnestraaltjes waren genoeg om er voor een aangename temperatuur te zorgen. 


De kachel hoefde nog niet aan, maar staat klaar om straks de warmte van de zon aan te vullen. 

Ondertussen kreeg ik vandaag bericht uit Frankrijk waar mijn Alphense vrienden Hennie en Janny mijn plek daar zijn wezen inspecteren. Een maand geleden had ik daar zomaar alles achtergelaten omdat ik het plots in mijn hoofd kreeg naar Nederland te fietsen en niet terug naar mijn plek te gaan na een tourneetje.


De meeste van mijn geraniums hebben zich goed gehouden. De bloesem ziet er zelfs beter uit dan toen ik er was, toen zaten er rupsjes in de knoppen. 




Janny wordt door Hennie op de foto gezet toen ze weer terug naar hun huis liepen.


Ook voor mijn buren Yvon en Olivier  was mijn plotselinge verdwijning een verrassing,  hoewel ze het wel vaker meegemaakt hebben. Waarschijnlijk heb ik wel iets goed gemaakt door ze maandag te hebben gebeld ter gelegenheid van de verjaardag van Yvon.
Het was inderdaad een rigoureuze stap, maar het voelt nog steeds goed om na die leuke fietsreis weer in Nederland te zijn.
Zou mijn knie bijvoorbeeld op blijven spelen dan kan ik hier gemakkelijker naar een dokter.
Misschien ga ik morgen, donderdag, wel naar Wijchen waar markt is, hoewel het gedoe met mijn oren me wel tegenhoudt om te spelen. 
Maar er zijn ook vrienden die daar wonen.......

Op de status van WhatsApp zie je vanavond zwanen om mijn woning heen zwemmen. 




Uitdrukking van de dag. 



Hier zijn geen woorden voor.


Je hebt niet altijd tekst nodig om iets te zeggen. 


E e n   p r e t t i g e   a v o n d .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten