donderdag 21 september 2023

Dubbele regenboog vanmorgen. Gehoorapparaat besteld, volgende week passen. Grieks gegeten met Jan en José.

 Goedenavond. 
Om half negen bracht de pont me over naar de Gelderse kant van de Maas, een half uur voor sluitingstijd. Met Jan en José hadden we gegeten in een Grieks restaurant. Het was een spontaan idee van mij om hen uit te nodigen. Het regende namelijk pijpenstelen rond zes uur toen ik bij hen was. Daardoor zou het eten koken van mij buiten op een houtvuurtje onmogelijk zijn. José stelde eerst voor pannenkoeken te bakken, maar dat vond ik niks. Daarna was ze zelfs bereid om ratatouille te maken, tot ik op bovenstaand idee kwam.  Dat vonden ze beiden heel gezellig en ik vond het voor mezelf wel interessant om Grieks eten te proeven. Zo voorgesteld en zo gedaan. 


Vlees, vlees en nog eens vlees is eten wat ik helemaal niet gewend ben. Maar af en toe eens wat anders doen dan wat je  normaal doet kan geen kwaad. PROOST.


Ons feestmaal was misschien ter ere van mijn beter horen waarvoor vandaag de tweede stap is gezet. Bij Specsavers was om half vier de afspraak voor een gehoortest.  Hieruit bleek (geen verrassing), dat een gehoorapparaat geen overbodige luxe is. De assistente van de audicien, die de test af nam liet me vervolgens een stel mogelijke apparaten zien. Maar ik had mijn keuze al gemaakt voor een stel oplaadbare, die zij vervolgens bestelde. Aanstaande woensdag om half vijf komt de audicien zelf erbij om een en ander in te stellen. 
In Oss wilde ik ook de Abn-Amrobank instappen om er een probleem op te lossen. Tot mijn verbazing stond het pand waar de bank gevestigd was leeg en bij navraag bleek dat er in Oss helemaal geen bank meer is.

Het bankgebouw waar ik even met de mensen wou praten staat leeg en wacht op een andere invulling. 


Piet heeft zojuist uitgevogeld dat er toch nog wel ergens tastbare banken zijn en dat de dichtstbijzijnde in Den Bosch is. Het probleem heeft geen haast en ik ga binnenkort nog wel eens die kant op.

Vanmorgen was ik vrij vroeg uit de veren. Toen ik buitenkwam was er al meteen aanleiding om mijn telefoon voor den dag te halen.  Er was namelijk een prachtige regenboog zich aan het vormen. 

Een dubbele regenboog zelfs, die ook nog eens spiegelde in het water.
Een filmpje,  dat op de status van WhatsApp staat laat de hele omvang ervan zien. 


Een andere foto toont het ochtendrood dat water in de sloot voorzag.

Ochtendrood brengt water in de sloot. 

Het is inderdaad een natte dag geworden vandaag. 

Over de spreuk van de dag moet nog gedacht worden. Ik was halverwege met het opschrijven ervan toen ik ging twijfelen.


Begin van de Spreuk van de dag. 






Ik wilde opschrijven: Om iets zeker te weten moet je eerst getwijfeld hebben. Maar toen ging ik eraan twijfelen of dit wel een goede spreuk was........

Een prettige voortzetting van deze avond is mijn wens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten